Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Slidinėjimo lauke mėgėjams savaitgalį vienintelis pasirinkimas Lietuvoje – Ignalina

Slidinėjimo paslaugas lauke Lietuvoje teikiantys centrai liūdi dėl trumpos žiemos ir nuogąstauja, kad slidinėjimo sezonas jau tuoj baigsis. Šį savaitgalį slidinėjimo mėgėjus tikrai priims tik Ignalinoje veikiančios trasos. Ar slidinėti bus galima Anykščiuose, paaiškės tik šeštadienį ryte, o Liepkalnio trasos savaitgalį bus uždarytos.
Liepkalnio slidinėjimo trasoje
Liepkalnio slidinėjimo trasoje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ignalinos trasos savaitgalį lauks lankytojų

Ignalinoje tiek lygumų, tiek kalnų slidinėjimo trasos šį savaitgalį dirbs, sako šiame mieste esančio Lietuvos žiemos sporto centro (LŽSC) direktorius Bronislavas Cicėnas. Pasak jo, kelias pastarąsias naktis pasnigus, Rytų Lietuvoje susidarė pakankamas sniego sluoksnis, kad trasos galėtų veikti.

Apskritai, B.Cicėno teigimu, žiema centrui buvo prasta – trasos dirbo tik tris savaites. LŽSC direktorius teigė galintis pasidžiaugti tik tuo, kad trasoms veikiant svečių jose būdavo gausu.

„Žmonių aktyvumo padidėjimas, lyginant su ankstesniais metais, Ignalinoje tikrai jautėsi. Žmonės džiaugėsi normalia žiema. Tačiau jei sąlygos nepagerės, sezonas bus prastas. Per vieną nepilną mėnesį tiesiog neįmanoma atidirbti visų sniego gamybos kaštų, darbo sąnaudų“, – sakė B.Cicėnas.

Orų prognozės, pasak jo, ir ateičiai šią žiemą nieko gero nežada – pliusinę temperatūrą ir lietų.

„Ar vėliau šią žiemą dar dirbsime, priklausys nuo sąlygų. Planų turime, ir olimpiečiai pas mus treniruojasi, jaunimo olimpinėms žaidynėms ruošiasi. Džiaugiasi, kad bent šiomis naktimis pasnigo. Bet jei laikysis +5-7 laipsnių temperatūra ir lis, būsime bejėgiai prieš gamtą“, – teigė LŽSC direktorius.

Anykščiai tikisi, kad naktį pašals

Tai, ar šeštadienį ir sekmadienį slidinėjimo trasos Anykščiuose veiks, priklausys nuo nakties orų, penktadienį sakė Anykščiuose esančio sporto ir pramogų centro „Kalita“ vadovas Ramūnas Blazarėnas.

„Šiandien nedirbame, laukiame oro prognozių. Jeigu naktį pašals, tada yra vilties, kad rytoj ir poryt dar dirbsime, pasiruošimo darbų pas mus yra nedaug. Viską parodys naktis. Informaciją paskelbsime šeštadienį ryte, bijome iš vakaro prognozuoti“, – teigė R.Blazarėnas.

Pasak R.Blazarėno, keletas laipsnių šilumos slidinėjimui pramogų centro trasose netrukdo: svarbiausia, kad nebūtų lietaus, kuris nuplauna sniegą.

„Šią žiemą dirbome nepilną mėnesį: pradėjome sausio 1 d., o sausio 25 d. paskutinė normali darbo diena buvo. Tada prasidėjo atlydys. Kai sniegas dingo nuo laukų, dingo ir klientai. Blogos sąlygos – lietūs ir vėjai – juos atbaidė“, – sakė „Kalitos“ direktorius.

Iki tol, R.Blazarėno teigimu, šią žiemą lankytojų srautu centras nesiskundė. Tačiau, kaip ir LŽSC direktorius, jis pažymėjo, kad nors lankytojų buvo pakankamai, nepilno mėnesio laikotarpis – per trumpas.

Liepkalnio trasos savaitgalį nedirbs

VIDEO: Ant Vilniaus Liepkalnio kalno sniego patrankos jau gamina sniegą

Savaitgalį Liepkalnio slidinėjimo parkas Vilniuje nedirbs, 15min nurodė „Liepkalnio trasų“ personalo ir projektų vadovė Eglė Virbašiūtė. Jos teigimu, centrui reikia bent poros naktų, per kurias temperatūra siektų tris laipsnius šalčio ir mažiau, kad būtų galima pagaminti sniego ir atidaryti trasas.

Laukiame, kol ateis minusas, prigaminsime sniego, atsidarysime ir žiemos sporto mėgėjai galės vėl džiaugtis slidinėjimo trasomis

Šį žiemos sezoną „Liepkalnio trasos“ dirbo šiek tiek ilgiau negu kiti slidinėjimo centrai Lietuvoje: savaitę lapkričio pabaigoje–gruodžio pradžioje ir nuo gruodžio 29 iki sausio 31 d. L.Virbašiūtės teigimu, šį sezoną lankytojų trasose sulaukta daugiau negu pernai.

„Manome, kad taip įvyko, nes šiais metais ir mieste iškrito daug sniego, tad žmonėms psichologiškai norėjosi sportuoti lauke. Pernai sniego Vilniuje beveik nebuvo, ir daugumai žmonių motyvacijos išlįsti iš namų buvo mažai. Taip pat matome tendenciją, kad slidinėjimas Lietuvoje sparčiai populiarėja“, – sako E.Virbašiūtė.

Daryti bendro įvertinimo, ar šis žiemos sezonas buvo geresnis, ar blogesnis už praėjusį E.Virbašiūtė teigė nenorinti.

„Tai dar ne visas žiemos sezonas. Tikimės, kad dar pasispardys šaltukas. Sniego dar turime, laukiame, kol ateis minusas, prigaminsime sniego, atsidarysime ir žiemos sporto mėgėjai galės vėl džiaugtis slidinėjimo trasomis“, – sakė „Liepkalnio trasų“ personalo ir projektų vadovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius