-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Slidininkų blog'as“. Ką rinktis: buldozerį ant lentos ar plūgą su slidėmis?

Kartais aštrūs pokalbiai tarp ekstremalų snieglentininkų ir ekspertų slidininkų triukšmingi tiek trasoje, tiek après-ski bare ar forumų sniegynuose. Dėl ko visgi kyla sniego mylėtojų tarpusavio vaidai sukeliantys nedraugiškas lavinas?
Meilė sniegui, žiemai ir antrajai pusei
Meilė sniegui, žiemai ir antrajai pusei / 15min archyvo nuotr.

Rašykite „Slidininkų blog'ui“ ir kovokite dėl 10 prizų.

7 metai slidinėjimo patirties ir tik prieš porą sezonų pirmieji pasibandymai balansuoti ant lentos – supratau, jog gaila, kad ne kiekvienam fanatui ar mėgėjui tenka pramokti ir snowboard’nt ir skiint. Veikiausiai pritūksta laiko ir noro, bet nesimpatijoms išreikšti vieni kitų atžvilgiu minutelė atsiranda.

Turbūt esat patekę į situaciją, kai  prie keltuvo susiraukęs slidininkas pakišo lazdą po lenta ar lenkdamas prieš pat nosį užklojo jus sniego banga – neva pamokė snowboarderius, kurie nudrožė trasą.

Turbūt esat patekę į situaciją, kai  prie keltuvo susiraukęs slidininkas pakišo lazdą po lenta ar lenkdamas prieš pat nosį užklojo jus sniego banga.

Ne kartą esu išgirdus sarkazmo gaidelę ir iš kieto čiūvo ant lentos – neva tu nekietas pensas ant slidžių.

Nei ankščiau, bandžius tik slidinėti, nei dabar, besimokant čiuožti ir ant lentos ir vis dar lakstant su slidėmis, nesupratau, kodėl tvyro įtampa tarp kalno užkariautojų. Beje, po keletos sezonų pertraukos, šių metų kelionėje Prancūzijos kurortuose Risoul & Vars pajutau, jog karinės nuotaikos išblėso ir išvydau daugybę taikių bičiulių viename būryje. Jokių pasiskirstymų ir tik retkarčiais vienas kitas burbtelėjimas iš vyresnio šliuožiančio slidėmis. Visgi savų kompanijoj smulkių diskusijų kilo. Neaišku tik ar dėl to, kad kažkurie šiame epizode geresni, ar vienų išsiskyrusio adrenalino kiekis didesnis nei kitų?

Jei vis dar svarstai, ką rinktis.

Abu čiuožimai turi avarinę išeitį: buldozeris ant lentos ir plūgas ant slidžių. Visi saugūs. Tačiau pirmas bandymas prisiveržti snieglentės apkaustus įstūmė į nevltį – jausmas, lyg būtum iš filmo apie italų mafiją įbetonuotomis kojomis, įmesta į vandenį auka. Ir tolesnis kapanojimasis, nesibaigiantys tėškimaisi ant kieto sniego, primena tuos pačius  kankinimus. Nusiėmęs lentą ant kalno, nepamiršk jos apversti apkaustais į sniegą – prie visų išbandymų gali tekti vytis savo gražuolę iki trasos ar skardžio galo… Ilgainiui veidas nebesiskiria nuo uodegikaulio ir prisigaudęs priekinių ir galinių kantų vakarą praleidi ties bokalu ir apmąstymais apie palmes ir jūrą.

Visą straipsnį rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius