Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sniego baidarių varžybos Druskininkų „Snow arenoje“: adrenalino fanatikų laukia nauja kliūtis

Pavasarį ekstremalaus sporto gerbėjai pasitiks mojuodami irklais ant sniego. Kovo 1 dieną, 13 val. Druskininkų „Snow Arenoje“ trečiąjį kartą startuos „Snow Kayak 2014“ varžybos. Jų metu daugiau nei du šimtai adrenalino fanatikų rungsis, kas pirmas su baidare nusileis nuo kalno. Finiše dalyvių lauks dar vienas iššūkis – vandens baseinas.
Varžybose „Snow Kayak 2014“ bus nauja kliūtis
Varžybose „Snow Kayak 2014“ bus nauja kliūtis / Snow arenos iliustr.

„Snow Arenos“ vadovas Andrius Stasiukynas džiaugiasi, kad šios varžybos kasmet sulaukia vis daugiau norinčiųjų dalyvauti skaičiaus.   

„Snow Kayak“ varžybose pirmaisiais metais aktyviausiai dalyvavo vyrai, o jau po metų su baidarėmis nuo kalno leidosi ir trisdešimt moterų. Neabejojame, kad šiemet jų bus dar daugiau. Dalyvius kviečiame atvykti su gausia palaikymo komanda. Varžybų dieną veiks pirtis, kubilas, sušalę galės pasišildyti prie laužo“, – apie varžybas pasakojo A.Stasiukynas.

Ekstremalų pamėgtų varžybų taisyklės labai paprastos. Keturi dalyviai startuoja sėdėdami vienvietėse baidarėse. Mojuodami irklais jie turi įveikti specialiai šioms varžyboms įrengtą trasą. Finišas fiksuojamas tada, kai dalyvis su baidare įšoka į vandens baseiną.

Keturi dalyviai startuoja sėdėdami vienvietėse baidarėse. Mojuodami irklais jie turi įveikti specialiai šioms varžyboms įrengtą trasą. Finišas fiksuojamas tada, kai dalyvis su baidare įšoka į vandens baseiną.

Po kiekvieno nusileidimo du greičiausi trasą įveikę dalyviai patenka į kitą etapą ir taip rungiasi tol, kol lieka patys stipriausi. A.Stasiukynas pasakoja, kad varžybose netrūksta adrenalino ir kvapą gniaužiančių akimirkų, tačiau ši sporto šaka yra saugi.

„Visi varžybų dalyviai privalo dėvėti šalmus. Jeigu sportininkas apsiverčia, vėl gali įlipti į baidarę ir tęsti kovą. Tikriausiai ekstremaliausia varžybų dalis yra tada, kai baidarininkai finišuodami skrieja į vandens baseiną. Tačiau dalyviai sako, kad tai nėra taip baisu, kaip atrodo stebint iš šalies. Adrenalinas neleidžia sušalti“, – pasakojo „Snow Arenos“ vadovas.

Varžybų nugalėtojams kelionių organizatorius „Go Planet Travel“ įsteigė pagrindinį prizą – kelionę į saulėtąją Turkiją. Greičiausiai trasą įveikęs vyras ir moteris net 7 dienas mėgausis poilsiu viešbutyje su paslauga „viskas įskaičiuota“.

Visi norintys išbandyti jėgas šiose nutrūktgalviškose lenktynėse jau gali registruotis interneto svetainėje www.snowarena.lt. Startuoti kviečiamų dalyvių sąrašas po burtų traukimo bus paskelbtas vasario 28 dieną. Visi patekę į varžybas bus asmeniškai informuoti el. paštu ir telefonu.

Varžybose gali dalyvauti ne jaunesni nei 16 metų asmenys. Varžybų inventoriumi – baidarėmis ir irklais pasirūpins organizatoriai, dalyviams reikia turėti šalmus. Juos bus galima išsinuomoti ir varžybų vietoje.

„Nėra jokių reikalavimų dalyvių fiziniam pasirengimui, nebūtina ir mokėti irkluoti. Aišku, irklavimo įgūdžiai gali praversti, bet šiose varžybose ne mažiau svarbi ir sėkmė“, – pastebi A.Stasiukynas.

Varžybose laukiami ir žiūrovai, palaikymo komandos. Jie renginį galės stebėti nemokamai. Varžybų vyr. teisėjos pareigos šiemet atiteko TV3 sporto žinių vedėjai Vladai Musvydaitei. „Snow Kayak 2014“ ves Vytaras Radziavičius ir Martynas Starkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius