Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Trečiąjį gimtadienį švenčiančią „Snow Areną“ aplankė daugiau nei milijonas slidininkų

Daugiau nei milijonas – tiek žiemos sporto mėgėjų per trejus metus jau apsilankė Druskininkų „Snow Arenoje“. Šią vasarą uždaras žiemos pramogų kompleksas buvo perpildytas. Profesionalūs Lietuvos sportininkai ir užsienio šalių komandos treniruotes pradėdavo anksti ryte ir baigdavo tik vėlai vakare.
Druskininkų „Snow arena“
Druskininkų „Snow arena“ / Snow arenos nuotr.

Pasak „Snow Arenos“ direktoriaus Andriaus Stasiukyno slidininkų ir snieglentininkų skaičius vasaros sezono metu pranoko visus lūkesčius.

„Niūrios prognozės, kad vasarą arena stovės tuščia nepasitvirtino. Džiugu, kad mus atrado ir įvertino ne tik mėgėjai, bet ir profesionalai. Šią vasarą, kaip per pernai, dirbome pilnu pajėgumu. „Snow Arenoje“ jau apsilankė daugiau nei 200 įvairaus pajėgumo

Snow arenos nuotr./slovakas Adamas „Sangy“ Žampa ,,Snow Arenoje“
Snow arenos nuotr./slovakas Adamas „Sangy“ Žampa ,,Snow Arenoje“

komandų iš Lietuvos, Estijos, Čekijos, Vengrijos, Ukrainos, Italijos, Suomijos, Švedijos, Norvegijos ir net Turkijos. Ypač gausaus slidininkų būrio sulaukiame iš kaimyninių šalių –  Lenkijos, Latvijos, Rusijos ir Baltarusijos“, – vardija A.Stasiukynas.

„Snow Arenos“ trasa atitinka visus tarptautinės slidinėjimo federacijos (FIS) keliamus reikalavimus, o tai yra ypač svarbu aukštų rezultatų siekiantiems ir tarptautinėse varžybose dalyvaujantiems sportininkams. Dar viena priežastis, kodėl komandos iš užsienio šalių renkasi treniruočių stovyklas Druskininkuose – prieinamos kainos.

„Apžvelgdami trejų metų darbą galime pasidžiaugti, kad ženkliai auga ne tik lankytojų skaičius, bet ir mūsų teikiamų paslaugų kokybė. Pasitikdami naująjį sezoną atnaujinome „Snow Parką“, taip pat inventorių nuomos punkte. Vėl esame pasiruošę stebinti klientus, taip pat organizuoti jau pamėgtus, daug jaunimo į Druskininkus sutraukiančius renginius – „Snow tinklinio“ ir „Snow Kayak“ varžybas“, – sako A.Stasiukynas.

Snow arenos nuotr./Druskininkų „Snow arena“
Snow arenos nuotr./Druskininkų „Snow arena“

Dar vienas didelis renginys „Snow Arenoje“ vyks lapkričio 8-9 dienomis. Lietuvos ir Latvijos slidinėjimo federacijos organizuoja tarptautinių kalnų slidinėjimo varžybų „Baltic Cup 2015“ pirmąjį etapą. Tai bus pirmosios tokio lygio varžybos Lietuvoje.

„Džiugu, kad į Druskininkus suvažiuos būrys garsių, elito sportininkų. Stipriausias slidininkas iki šiol lankęsis „Snow Arenoje“ yra slovakas Adamas „Sangy“ Žampa, Sočio olimpinių žaidynių penktos vietos laimėtojas dvikovės, greitojo nusileidimo ir slalomo, rungtyje. Rugsėjo pabaigoje laukiame stipriausių Italijos kalnų slidininkų, arenoje dažnai treniruojasi ir pajėgiausias Baltijos šalyse kalnų slidininkas latvis Kristaps Zjevnieks“, – pasakoja arenos vadovas.

Prieš trejus metus duris atvėrusi „Snow Arena“ jau ruošiama naujam rudens-žiemos sezonui. Oficialus startas bus pažymėtas rugpjūčio 29 dieną tradicija tapusiu naktiniu slidinėjimu. Žiemos sporto entuziastams arena bus atvira nuo 19 val. vakaro nuo iki 3 val. nakties.

Snow arenos nuotr./Druskininkų „Snow arena“
Snow arenos nuotr./Druskininkų „Snow arena“

 „Naktinių slidinėjimų metu per keletą valandų į areną suplūsta virš tūkstančio lankytojų. Šią pramogą ypač mėgsta slidininkai ir snieglentininkai iš Lenkijos. Kai paklausiame, kodėl jie važiuoja pas mus slidinėti naktį, atsakymas būna labai paprastas: „Nes čia – smagu!“, – pasakoja „Snow Arenos“ direktorius.

Prisiekusių slidininkų ir snieglentininkų 3-ojo gimtadienio proga laukia dar viena staigmena. Net 100 laimingųjų turi galimybę įsigyti metinius abonentus tik už 666 litus (192,89 eurus).

Pirmasis Baltijos šalyse ištisus merus veikiantis žiemos pramogų kompleksas „Snow Arena“ duris atvėrė 2011 metų rugpjūčio 26 dieną. Aštuonių hektarų teritorijoje yra įrengtos trys slidinėjimo trasos, skirtos kalnų slidinėjimo ir snieglenčių sportui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius