Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Slidininkų blogas. „Ozolkalns“ greitas pabėgimas (nuotraukos, video)

Vieną darbo dieną, su dviem gerais draugais, nusprendėme pabėgti iš darbo ir porai dienų nulėkti paslidinėjimui į Latviją.
Sodyba „Rakši“
Sodyba „Rakši“ / Tomo Balžeko / 15min nuotr.

 Neseniai įrengtas „Ozolkalns“ pasirodė tinkama vieta, nes dar nebuvome ten buvę.

Ozolo kalnas stūkso visai šalia lietuvių gerai žinomo Žagaro kalno. Trasos Ozolo kalne garsėja kaip ilgiausios Latvijoje, siekiančios per 500 m., Iš viso yra keturios nusileidimo nuo kalno trasos, trys keltuvai: vienas su kėdutėmis ir du „ankero“. Taip pat vienas vaikiškas.

Kadangi nuvykome vakare ir darbo dieną, žmonių buvo vos keletas. Labai žavu tai, kad dauguma Latvijos trasų veikia iki 12 nakties. Man asmeniškai naktinis slidinėjimas turi daugiau žavesio nei dieninis, tad tuo labai džiaugiausi.

Paslidinėję iki trasos uždarymo išgėrėme karšto vyno šalia trasos įsikūrusioje prancūziškoje kavinukėje „Gourmand“. Tarp kitko, ten šefu dirba prancūzas. Vietiniai sakė, kad jo gaminamas maistas tikrai nuostabus, nors aplinka paprasta ir kainos nesikandžioja.

Apsigyventi nuvykome į 3km nuo trasos nutolusią kaimo turizmo sodybą „Rakši“. Nakvynė trims kainavo 40 latų (190Lt.). Pirtelės nuoma kainuoja dar tiek pat, bet už pasivartymą sniege po pirtelės mokėti nereikia. Ši sodyba garsėja savo mini zoologijos sodu. Neįtikėtina, rytą pažvelgę pro langus pamatėme bekreivojančius kupranugarius, gražuoles lamas, alpakas ir avis.

Pabendravę su gyvūnėliais ir jaunuoju sodybos savininku patraukėme link kalno, diena buvo nuostabi, sniego daug, žmonių vos viena saujelė, atidavėme jėgas kalnui ir patraukėme namo į tėvynę.

Pabaigai norėčiau pasakyti, kad apšilimui prieš didžiuosius kalnus arba neturint galimybės ten nuvykti, Ozolo kalnas puiki vieta. Atvirai. šiek tiek ima kartėlis, kad reikia važiuoti 400 km, juk tokių kalnų yra ir pas mus. Kodėl nėra sukurtos normalios infrastruktūros, sunku paaiškinti, tikriausiai latviai labiau myli žiemos sporto šakas. 

Trumpai
Slidinėjimo bilieto kainos ir darbo valandos
Kaimo turizmo sodyba „Rakši“ 

VIDEO: Ozolkalns

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius