Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Slidininkų blogas: nepaprasti D.Bilevičiūtės nuotykiai Žagarkalnyje

„Pasakysiu atvirai, trasoje slidinėjau vieną kartą gyvenime. Skamba nykiai?! Bet jūs tik paklausykit, kaip viskas buvo, liksit „apakę“, - intriguojamai pokalbį apie slidinėjimą pradėjo D.Bilevičiūtė.
D.Bilevičiūtė įveikusi save pasiryžo snieglente leistis nuo kalno.
D.Bilevičiūtė įveikusi save pasiryžo snieglente leistis nuo kalno.

„Slidininkų blogo“ taisyklės ir prizai 

„Privertė“ draugai

Dainininkė pasakojo, kad pirmą kartą slidinėti ją įtikino draugai. Esą jiems buvo tiesiog įdomu pažiūrėti iš šalies, kaip D.Bilevičiūtė išsisuks, kaip leisis nuo kalno žemyn.

„Draugai sugalvojo man iškrėsti išdaigą. Sumanė išmokyti nuo kalno leistis snieglente. Jiems buvo atrakcija žiūrėti, kaip aš išsisuksiu iš padėties, ką darysiu. O žinote, man skirtas instruktorius buvo vyras. Iš pradžių buvau labai rami. Taigi su vyru galėčiau ne tik nuo kalno, bet ir į kalną užčiuožti“, - pirmuosius įspūdžius pasakojo D.Bilevičiūtė.

„Pasiūlymu slidinėti susigundžiau vien iš smalsumo. Norėjau išmėginti, kas tai yra, kokie pojūčiai apima šliuožiant. Man buvo duota snieglentė. Pamačiusi ją likau be žado. Iškart viduje sau pasakiau: o ne, Daina, tai neįmanoma. Tiesa, savo galimybes bandžiau ant Žagarkalns (slidinėjimo trasos pavadinimas – aut.past.) Cesio miestelyje, esančiame Latvijoje, “, - prisiminė dainininkė.

Į „varlinyką“ nevedė

Draugai sugalvojo man iškrėsti išdaigą. Sumanė išmokyti nuo kalno leistis snieglente. Jiems buvo atrakcija žiūrėti, kaip aš išsisuksiu iš padėties, ką darysiu

Kiek laiko D.Bilevičiūtei prireikė išmokti valdyti snieglentę. Moteris tikino, kad ilgai netruko ir greitai išmoko visų gudrybių bei meistriškai trasoje leidosi žemyn. Tiesa, prieš tai dainininkę buvo apėmęs ir isterijos priepuolis, tačiau, pasisvaidžiusi „žaibais“ ir keletą kartų žemyn nusileidusi užpakaliu ar nuropojusi keturiomis, D.Bilevičiūtė ryžosi kojomis atsistoti ant snieglentės ir leistis žemyn.

„Viskas įvyko labai greitai. Niekas su manimi nežaidė ir į „varlinyką“ nevedė. Buvau pastatyta greta snieglentės, prie jos buvo prikabinti specialūs batai. Instruktorius mokė pagrindinių kūno judesių ir kaip taisyklingai laikyti kojas. Judesius turėjau tiksliai atkartoti, privalėjau akimirksniu išmokti. Priešingu atveju nusileidimas nuo kalno nebūtų įmanomas“, - pasakojo D.Bilevičiūtė.

Siaubo filmo scenarijus

Šiek tiek pasimokiusi, kaip reiktų valdyti snieglentę, D.Bilevičiūtė buvo užkelta į trasos viršų. Nors moteris ir buvo apimta panikos, tačiau įveikė save ir pasiryžo leistis žemyn.

„Pirmieji įspūdžiai klaikūs. Užkilau ant kalno ir pažvelgiau žemyn, apėmė panika. Tyliai mintyse sau pasakiau: Viešpatie, kaip aš nuo čia nusileisiu žemyn... Galvojau, prisi... į kelnes. Patikėkite, tas jaudulys, panika ir baimė man akimirksniu išprovokavo isterijos priepuolį. Viskas atrodė tarsi siaubo filme. Aš užvilkta į kažkokį baisų kalną ir man nuo jo reikia leistis žemyn“, - prisiminusi baisiausius išgyvenimus kalbėjo dainininkė.

Išmoko šokti

D.Bilevičiūtė sako, jaučiasi dėkinga ją mokiusiems instruktoriams. Dainininkė tikina tik jų dėka įveikusi save. „Šiandien už tai, kad išmokau snieglente nusileisti nuo kalno, esu dėkinga mane mokiusiems instruktoriams. Tik jų dėla aš įveikiau save. Jie visi tyliai „nusiplovė“ ir paliko mane ant kalno, nekreipė jokio dėmesio į mano paniką ir isteriją. Buvau paimta už priekinių letenėlių, mane tik truktelėjo ir pasakė: „varyk“. Nebebuvo kitos išeities. Teko leistis žemyn. Na ir taip palengva aš pradėjau nebebijoti. Leisdamasi nuo kalno jaučiausi vis drąsiau. Išmokau netgi lėkdama žemyn šokti. Bet žinote, čiuoždavau be baimės iki taško, kur pasidarydavo labai statu. Tuomet griūdavau ant sėdmenų ir sakydavau visiems, kad labai pavargau. Mačiau ir daugiau moteriškių, kurios taip darė“, - juokėsi D.Bilevičiūtė.

Vilioja šilti kraštai

D.Bilevičiūtė sako, kad slidinėjimas Latvijoje jai paliko neišdildomą įspūdį, tačiau ji labiau vertina poilsį šiltuose kraštuose.

„Nebečiuožinėju daugiau. Reikia būti maniaku, gyventi tuo. Nesu tokia. Tai buvo vienintelis kartas. Išmokau, pračiuožiau ir viskas tuo baigėsi. Reikia turėti visą inventorių slidinėjimui. Aš jo neturiu. Reikia daug pastangų. Nebenoriu vėl iš naujo mokytis, nebenoriu dar kartą patirti baimės jausmo ir panikos.

Tuo metu man labai patiko nušliuožti trasa žemyn, tačiau aš mieliau renkuosi tingų poilsį šiltuose kraštuose. Guli sau prie baseino, deginiesi. Be to, juk daug smagiau nuvykti į šiltus kraštus tuomet, kai pas mus šalta“, - pasakojo dainininkė.

Baisiausia – traumos

Paprašyta įvardinti slidinėjimo pranašumus bei trūkumus, D.Bilevičiūtė ilgai nesvarsčiusi kalbėjo: „Baisiausias dalykas slidinėjime yra traumos. Visi tie instruktoriai apsidaužę. Visiems buvo sumuštas stuburas. Be to, man baisiai atrodo rankų ir kojų lūžiai. Gerai, jei nesmarkiai stukteli, tačiau neduok Dieve, susilaužytum koją“, - kalbėjo pašnekovė.

Be slidinėjimo trūkumų, D.Bilevičiūtė prisiminė ir patirtas geras emocijas: „Puiki nuotaika, atrakcija, daug sniego, greitis, šauni kompanija, puikus poilsis.“

D.Bilevičiūtė pataria

Dainininkė nešykštėjo ir patarimų, kad pirmieji nusileidimai nuo kalno pradedantiesiems neapkarstų.

„Visiems pradedantiesims slidininkams norėčiau priminti keletą labai svarbių dalykų. Nė negalvokite iš pradžių nuo kalno leistis be šalmo. Turbūt patys suprantate, kuo rizikuotumėte. Nepamirškite ir kelių bei alkūnių apsaugų. Priešingu atveju po traumos praleisite ne vieną valandą pas gydytoją bei sąnarių šildymo procedūroms. Beje, tinkami rūbai taip pat labai svarbu. Pasistenkite susirasti neperšlampančias kelnes. Daugybę kartų griūsite, todėl, jei jūsų kelnės bus netinkamos, sušlapsite ir peršalsite. Turėdami visą slidinėjimui reikalingą invenorių galėsite šėlti iki išprotėjimo.“, - tikino D.Bilevičiūtė.

Aukščiausias įvertinimas

„Žagarkalnis man labai patiko. Viskas sutvarkyta kuo puikiausiai. Net ir norėdamas nerastum prie ko prikibti. Pradedantiesiems yra suformuota ir mažesnių kalnelių, labiau patyrusiems – didesni kalnai. Viskas išties įrengta nepriekaištingai. Be to, radome visą slidinėjimui reikalingą inventorių, nieko nereikėjo vežtis iš namų. Serviso kokybė taip pat puiki. Viskas sutvarkyta taip, kaip patogu klientui. Yra net persirengimo nameliai. Aplink daug kavinukių. Jeigu pasidaro šalta, gali išgerti arbatos ar karšto vyno, sušilti ir vėl leistis į trasas. Be to, šalia trasos yra nuomojamos vilos, kur gali visa kompanija pernakvoti, pailsėti. Mano vertinimai – patys geriausi“, - linksmai kalbėjo D.Bilevičiūtė.

Naudingos nuorodos:

Visos Latvijos, Lietuvos ir Estijos slidinėjimo trasos

Žagarkalnio puslapis


View Larger Map

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius