-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmą kartą ant slidžių: ką pamatyti, kur apsilankyti ir kiek pinigų išleisti Tatruose?

Tiems, kurie dar niekada nesilankė užsienio slidinėjimo kurortuose, gali būti sunku nepasiklysti reklamų įvairovėje. Mėgstantiems rekomendacijas išgirsti iš pirmų lūpų, apie slidinėjimo patirtis pasakoja šiaulietis Marius, lankęsis Žemuosiuose Tatruose įsikūrusiame Jasnos kurorte.
Penkios priežastys šias Kalėdas praleisti Aukštuosiuose Tatruose
Pirmą kartą ant slidžių: ką pamatyti, kur apsilankyti ir kiek pinigų išleisti Tatruose? / Partnerio nuotr.

Investuoti į slidinėjimo pamokas – apsimoka

Pirmoji Mariaus patirtis Tatruose buvo kartoka, kadangi tuo metu vyras negalėjo pasigirti puikiais slidinėjimo įgūdžiais: „Vos atsistojęs ant slidžių vėl krisdavau, tad galima sakyti, jog pirmas tris valandas tiesiog pragulėjau ant sniego“. Keliautojas pataria nepagailėti keliasdešimt eurų ir pasisamdyti instruktorių: „Kai kas nors paaiškina ar parodo, išmokti slidinėti gali užtekti vos 15 minučių. Tad jei su jumis nėra gerai slidinėjančio draugo, verta investuoti į profesionalo pagalbą –taip mokymasis vyks daug greičiau ir maloniau“.

Į Tatrus Marius išsiruošė neturėdamas nuosavos įrangos, tad ją teko nuomotis vietoje: „Tiems, kurie į kalnus važiuoja vos kartą ar du per metus, pirkti slidžių neapsimoka, kadangi neblogas komplektas kainuotų apie 500 eurų. Tuo tarpu pradedančiojo įrangos nuoma man atsiėjo 10 Eur per dieną, kai pagerėjo įgūdžiai ir užsimaniau ekstremalesnių potyrių – maždaug 20 eurų dienai“. Tiesa, Tatruose lankęsis lietuvis priduria, jog verta įsigyti slidėms skirtą avalynę: „Batai turi savo „atmintį“, tad kol prisitaiko prie kojos formos, gali praeiti ir visa diena, o su savu apavu tokių problemų nekyla“.

„Jasna Žemieji Tatrai“ nuotr.
„Jasna Žemieji Tatrai“ nuotr.

Į Tatrus traukia ir lankytinos vietos bei lietuviškos kainos

Kadangi pigių skrydžių bendrovės nesiūlo bilietų į Slovakiją, Mariui teko važiuoti važiuoti autobusu: „Nors tokioje transporto priemonėje nepatogu ir laikas prailgsta, kaina yra gerokai mažesnė nei skrendant lėktuvu“. Tatruose lankęsis tik su kelionių agentūra, jaunas vyras svajoja sugrįžti į kalnus nuosavu transportu: „Juk norisi ne tik paslidinėti, bet ir „pasikultūrinti“. Tiems, kurie vyks pirmą kartą, rekomenduoju aplankyti netoli Jasnos stūksantį didžiulį stalaktitų ir stalagmitų urvą bei Bešeniovo terminius baseinus“.

Paklaustas apie slidinėjimo sąlygas, Marius tikina, jog Jasna – puiki vieta pradedantiesiems, tačiau priduria, jog ant mažesnio sudėtingumo šlaitų paprastai būna daugiau žmonių. Norintiems išvengti šių nepatogumų, vyras siūlo išeitį – nuo kelionės susilaikyti sausio pabaigoje – vasarį, kuomet Jasną užplūsta didžiausi žmonių srautai.

Marius teigia, jog viena iš pagrindinių priežasčių rinktis Tatrus išlieka kainos, primenančios lietuviškąsias. Vyras pasakoja, jog pirmosios, trukusios penkias dienas, kelionės išlaidos siekė maždaug 2200 litų, iš kurių 700 litų atsiėjo maistas ir gausios lauktuvės: „Tąkart taupiau ir pasirinkau gana prastus svečių namus, primenančius Palangos močiučių nuomojamus kambarius“. Antroji kelionė kainavo maždaug 1000 litų brangiau, tačiau gyvenau pačiame Jasnos kurorte įsikūrusiame keturių žvaigždučių viešbutyje bei gerokai daugiau mokėjau už maistą“.

Marius tikina, jog Jasną rinktis apsimoka ir pradedantiesiems, ir tiems, kurie nori sutaupyti pinigų – kelionė į Žemuosius Tatrus atsieis pigiau nei į garsiausius Europos kurortus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius