Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viskas, ko norėjote paklausti apie Liptovo regioną

Slovakijos Liptovo regionas nuo seno garsėjo vaizdingais kraštovaizdžiais ir nuostabiomis medinėmis bažnyčiomis. Tiesa, pastaruoju metu slidinėjimo ir snieglenčių sporto entuziastai taip pamėgo šias apylinkes, jog čia vyksta net pasaulinio garso renginiai. Tad pasakojame tai, ko dar nežinojote apie Liptovą.
Viskas, ko norėjote paklausti apie Liptovo regioną
Viskas, ko norėjote paklausti apie Liptovo regioną / Partnerio nuotr.

Slidinėjimo arenos ir pradedantiesiems, ir pasaulinio garso profesionalams

Jasna, garsėjanti didžiausia slidinėjimo arena Slovakijoje, neabejotinai nusipelnė vieno geriausių Europos kurortų vardo. Tiesa, kiti skaičiai – dar iškalbingesni: 29 funikulieriaus vagonai bei krėsliniai keltuvai per valandą į antrąją pagal aukštį Žemųjų Tatrų viršūnę nugabena net 30 tūkst. žiemos sporto entuziastų. Nors vietinius šlaitus spėjo pamėgti profesionalūs slidininkai, čia vietos ant 19 kilometrų pradedančiųjų šlaitų ras ir pirmą kartą stojantys ant slidžių.

Liptove verta apsilankyti bet kuriuo metų laiku, tačiau vizitas taps nepamirštamas jei čia atvyksite kovą, kuomet apylinkėse vyksta Pasaulio slidinėjimo čempionatas. Žymaus konkurso metu išvysite ne tik įspūdingus slidininkų elito pasirodymus, bet ir tapsite spalvingo madų šou bei seilinuko piešimo ceremonijos žiūrovais, sudalyvausite ištaiginguose vakarėliuose bei išbandysite daugybę kitų pramogų.

Partnerio nuotr./Viskas, ko norėjote paklausti apie Liptovo regioną
Partnerio nuotr./Viskas, ko norėjote paklausti apie Liptovo regioną

Sielą ir kūną gaivinantys vandens pramogų parkai

Atvykstate į Liptovą žiemą, tačiau nenorite viso laiko praleisti ant slidžių ar snieglentės? Tuomet jūsų laukia du vandens pramogų parkai, kviečiantys pailsėti nuo kasdienio streso bei nerimo. Vienas jų, „GINO PARADISE Bešeňová“, garsėja mušamais rekordais: čia rasite ilgiausią vandens čiuožyklą Slovakijoje ir 30 metrų aukščio bokštelį, iš kurio atsiveria stulbinanti Žemųjų Tatrų apylinkių panorama. Beje, nepraleiskite progos išbandyti „Vital World“ komplekso siūlomų gydančiųjų procedūrų – čia galėsite rinktis iš 16 garo, vandens ir masažo vonių bei saunų.

Būdamas didžiausiu vandens pramogų parku ne tik Slovakijoje, bet ir visoje Vidurio Europoje, „Tatralandia“ siūlo kiek ekstremalesnes pramogas. Patikiname, jog išbandžius 29 vandens čiuožyklas kraujas pritvinks adrenalino, o skrosdami dirbtines bangas pasijusite tarsi profesionalūs banglentininkai.

Partnerio nuotr./Viskas, ko norėjote paklausti apie Liptovo regioną
Partnerio nuotr./Viskas, ko norėjote paklausti apie Liptovo regioną

Galima sugalvoti dešimtis priežasčių kodėl verta aplankyti Liptovo regioną, tačiau geriau vieną kartą pamatyti, nei šimtą kartų išgirsti. Primename, jog sezonas jau prasidėjo!
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius