Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Juoda maža suknelė – privalu turėti kiekvienai moteriai

Juoda maža suknelė yra būtinas drabužis kiekvienos moters spintoje. Ji yra jau tapusi klasika vakarinei ar kokteilinei aprangai dėl savo elegantiško paprastumo. Mados istorikai juodos mažos suknelės gimimą kildina nuo maždaug 1920-ųjų, kuomet Coco Chanel siekė sukurti neutralios spalvos, ilgaamžį, universalų, įperkamą paprastoms moterims drabužį.
Suknelės
Suknelės
Temos: 1 Mada

Maža juoda suknelė yra laikoma būtinybe tam, jog moters drabužių spinta būtų „pilnavertė“. Bene kiekvienas mados apžvalgininkas jums pasakys, jog kiekviena moteris turi turėti paprastą, elegantišką, juodą suknutę, kurią būtų galima priderinti bet kokia proga. Pavyzdžiui, kartu su švarkeliu ir aukštakulniais darbe, o priderinus puošnesnius aksesuarus – vakare.  Juoda maža suknelė turėtų būti kiek įmanoma paprastesnė, nes jei ji bus sukurta pagal tam tikro sezono madą, su ja norėsite greitai atsisveikinti.

Kaip išsirinkti juodą mažą suknelę?

Ne visos juodos mažos suknelės yra vienodos – kai kurios yra šiek tiek puošnesnės, kitos – atviresnės ir panašiai. Tad kaip pasirinkti tinkamiausią modelį?

Dienos aprangai, pietums ar renginiams devėkite glaustą suknelę, kurios ilgis turėtų būti iki kelių. Venkite tokios suknelės, kuri išryškins jūsų figūros trūkumus (atsikišusį pilvuką ar stambias šlaunis).

Biclone.com nuotr./Modelis
Biclone.com nuotr./Modelis

Vakare, pasimatyme ar didesniame renginyje rinkitės tokią juodą mažą suknelę, kurios iškirptė būtų širdutės formos – taip pabrėšite krūtinės linkius (tokio pasiuvimo sukneles itin mėgo Elizabeth Taylor). Medžiaga turėtų būti prigludusi prie kūno, gali būti glamžyta. Tokia suknelė gali būti kiek aukščiau kelių ar labai ilga.

Elizabeth Taylor
Elizabeth Taylor

Paauglės merginos gali derinti kiek ryškesnius ir drąsesnius suknelės raštus (svarbu, kad ji vis dar liktų juoda maža suknelė) ar  aksesuarus, pavyzdžiui, rožinius karolius ar nagų lako spalvą.

Theprettygirslcloset.com nuotr./Suknelė
Theprettygirslcloset.com nuotr./Suknelė

Aksesuarai prie juodos mažos suknelės

Pėdkelnės. Pėdkelnės, net ir kūno spalvos, gali būti paskutinis akcentas vilkint juodą mažą suknelę. Jei jums patinka vientisesnė viso derinio spalvų gama, puikiai tiks ir juodos matinės pėdkelnės. Spalvotų pėdkelnių pasirinkimas yra kiek pavojingas – jei jau pasiryžote prie juodos mažos suknelės užsimauti spalvotas pėdkelnes, pasirinkite tokias, kurios turėtų juodų elementų ir derėtų prie aksesuarų. Baltas pėdkelnės rekomenduojama užsimauti tik liesoms ir aukštoms moterims – taip paryškinsite kojų grakštumą ir ilgį.

Dazeddigital.com nuotr./Claire Forlani
Dazeddigital.com nuotr./Claire Forlani

Batai. Derinti juodą mažą suknelę ir batus yra itin svarbus momentas, kadangi batai gali suteikti jums visiškai kitokį įvaizdį su ta pačia suknele. Dienos metui ar darbe puikiai tiks plokščiapadžiai kuklūs bateliai arba basutės su nedideliu kulniuku.

Nembershop.lt nuotr./Batai
Nembershop.lt nuotr./Batai

Vakarui galite derinti lakuotus aukštakulnius ar basutes su platforma. Klasiškai atrodysite priderinusios juodus Louboutin raudonpadžius. Nebijokite eksperimentuoti su batelių spalvomis – prie juodos suknelės tinka beveik viskas!

Papuošalai. Juoda maža suknelė yra toks drabužis, prie kurio dera beveik bet kokie papuošalai! Jei suknelės iškirptė yra trikampė, puikiai tiks karoliai (ypatingai perlai), ryškus pakabukas arba segė. Auskarai taip pat yra svarbus akcentas – ypatingam vakarui nebijokite įsiverti blizgesnius, o dienos metu tiks kuklesni. Ypatingam vakarui taip pat nepabijokite juodų ar baltų satino pirštinių – fatališkos moters įvaizdis garantuotas!

Membershop.lt nuotr./Papuošalas
Membershop.lt nuotr./Papuošalas

Juoda yra klasikinė spalva ir prie jos yra itin lengva priderinti kitas spalvas. Galite būti tikros, jog pasirinkdamos juodą spalvą, jūs tikrai neapsigausite. Pavyzdžiui, net jei jūsų oda yra itin balta, juoda spalva dar labiau paryškins jūsų porcelianinį grožį. Juoda spalva taip pat yra dėkinga ir tuo, jog gali optiškai sumažinti kūno linijas, jums tereikia pasirinkti tinkamą juodos mažos suknelės formą ir audinį.

Workchick.com nuotr./Ashlee Simpson, Sarah Jessica Parker, Gwyneth Paltrow
Workchick.com nuotr./Ashlee Simpson, Sarah Jessica Parker, Gwyneth Paltrow

Negailėkite pinigų geros kokybės juodai mažai suknelei – gali būti, kad ja galėsite puoštis dešimt ar daugiau metų, kol nusibos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius