Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tautiniai ukrainiečių rūbai atstoja džinsus

Užsienio žurnalistai stebisi nauja praeivių mada Ukrainoje: šalyje, ypač vakariniuose regionuose, žmonės gatvėse vis dažniau vilki tautinius rūbus.
Ukraina lipp
Ukraina lipp / Caro / Scanpix / Postimees.ru

Įprastai madai iššūkį metantys siuvinėti tradiciniai drabužiai, vadinamosios vyšivankos, tapo tokiu įprastu ukrainiečių apdaru kaip džinsai.

„Užsivelku tradicinę vyšivanką, kai mano gyvenime nutinka kas nors svarbaus. Turiu galvoje ne valstybines šventes, o asmeninius įvykius“, – tikina Lvovo gyventojas Vladislavas Bezuglij.

Vyšivankos ėmė traukti ir turistų dėmesį, o patys ukrainiečiai sumokėtų krūvą pinigų, jei tik parduotuvėse rastų originalų tradicinį apdarą, vilkėtą protėvių.

Vietos gyventojai mėgsta tautinius rūbus kolekcionuoti.

„Kartais pasitaiko senų marškinių, bet jie taip prastai išsilaikę, kad netinkami dėvėti. Taigi mes padarome kopiją. Ir ne vieną. Gal šeimoje buvo tik viena močiutė, bet užtai penkios anūkės – štai joms ir penkios kopijos – visos turės kuo pasipuošti“, – komentuoja dirbtuvių „Vyšivanka“ savininkė Natalja Rebro.

Per valstybines šventes Lvovo savanoriai organizuoja neformalias eitynes – per jas dėvintieji spalvingus tradicinius rūbus žygiuoja miesto istoriniu centru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius