Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Natūrali kosmetika sausai odai

Sausa oda kelia daug rūpesčių, tačiau tinkamai ją prižiūrint ji atrodys rausva, graži, švari. Sausa oda neblizga, joje nesimato inkštirų. Tokią odą būtina tepti kremu, nes priešingu atveju ją tempia, ji pradeda pleiskanoti, gali tapti jautri įvairiems dirgikliams, parausti. Ji kenčia ir nuo vėjo, saulės ultravioletinių spindulių, nuo drėgmės trūkumo ir kt.
Moteris, užsitepusi veido kaukę
Moteris, užsitepusi veido kaukę / K. Vanago BFL nuotr.

Dažniausiai į sausos odos priežiūros priemones įeina avokado, medetkos, sezamo, daigintų kviečių aliejai, piliarožės ekstraktas. Į kaukes, kremus, tonikus įeinantys natūralus obuolių vanduo ir alijošius puikiai drėkina, minkština odą.

Valomasis pienelis su augaliniu aliejumi, mėtos, ramunėlių ir daigintų kviečių ekstraktais gerai valo odą, gaivina ir ramina. Makiažo valiklis su avižų ir sėlenų lipidiniais ekstraktais drėkina, gydo, stimuliuoja ląstelių metabolizmą.

Nespirituoti tualetiniai vandenys dažniausiai praturtinami augalinėmis medžiagomis, kurios gaivina odą. Tai apelsinų žiedlapiai, pipirmėtė, tonusą didina rozmarinas, rožių žiedlapiai, ramina – ramunėlės, jonažolė. Kosmetikoje liepų žiedai laikomi grožio gėle, nes juose esančios medžiagos stimuliuoja ląstelių dauginimąsi ir padeda odai pasisavinti medžiagas iš kremo. Dėl šios priežasties liepų žiedai dedami ir į tualetinius vandenis veidui valyti.

Nelengva nuspręsti, ar galima sausą ir suskirdusią odą intensyviai šveisti. Kartais sausa oda taip šerpetoja, kad ją nori nenori reikia nušveisti. Tačiau ir normalūs gilaus valymo kremai labai suerzina tokio tipo odą. Todėl kai kurie gamintojai į šveičiamuosius kremus deda aliejų, alavijo, dumblių arba kolageno. Labiausiai tokiai odai tinka enziminiai šveitikliai.

Sausą odą 1–2 kartus per savaitę reikia palepinti maitinamosiomis kaukėmis. Į jas gali įeiti avokado (saugo nuo išdžiuvimo ir trapumo), alyvų, migdolų, kviečių daigų aliejaus.

Senstant mažėja odos elastingumas, daugėja raukšlių, silpniau funkcionuoja riebalinės liaukos, oda pradeda dar labiau sausėti, todėl kremai nuo raukšlių gali turėti savo sudėtyje kviečių daigų ekstrakto. Kremai, kuriuose yra avokado, liepų aliejaus maitina, ramina, minkština odą. Ananaso, vynuogių, kryžiažiedės ir citrinos rūgštys aktyvina ląstelių regeneraciją, skaistina, stangrina, švelnina raukšles. Drėkinamasis koncentratas su kolagenu, aminorūgštimis, rugiagėlių ekstraktu maitina, atgaivina drėgmės netekusią odą, suteikia jai glotnumo, stangrumo. Kremai su vaisių rūgštimis – mėlynių, juodųjų serbentų ar kitomis – šalina negyvas ląsteles, skatina naujų ląstelių augimą ir lygina raukšles.

Augaliniai arba žoliniai kremai ir juose esantys augalų ekstraktai turi antiuždegiminių, baktericidinių, raminančių savybių. Tokie kremai stimuliuoja medžiagų apykaitos procesus odos ląstelėse. Biologiškai aktyvių kremų pagrindiniai komponentai – biologiškai aktyvios medžiagos (alijošius, grūdų daigai, dumbliai). Šie kremai skatina naujų ląstelių augimą, gerina odos būklę, gaivina, balina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius