-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sezono hitas – moksliukų akiniai

Ar kada pagalvojote, kad būti moksliuku – madinga? Gal ir ne, tačiau „geek“ (šnekamąja anglų kalba – „moksliukas“) stilius užima vis tvirtesnes pozicijas. Kas gali padėti tapti „moksliuku“? Žinoma, kad akiniai – šiais laikais juos nešioja net tie, kas neturi problemų dėl regėjimo.
Justinas Timberlake'as
Justinas Timberlake'as / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Populiarusis Justinas Timberlake‘as, aktoriai Ashtonas Kutcheris ir Demi Moore, seksualusis Davidas Beckhamas... Visi jie nevengia paįvairinti stiliaus nosies aksesuaru. Nors kai kurie skeptikai ir abejoja akinių populiarumo tikrumu, kiti nedvejodami kviečia juos nešioti ir džiaugtis unikalumu.

„Geek-Chic“

Elegantiško moksliuko tipas pats populiariausias. Per dideli keturkampiai „Ray-Ban“ tipo „keliautojo“ akiniai plastikiniu juodu, rudu ar tamsiai žaliu rėmeliu – mados klyksmas. Galite varijuoti rinkdamiesi mažesnius tokios formos akinius, o jei mėgstate, variantą su daliniu rėmeliu ar išvis be jo. Norite atrodyti keistai išradingas? Dėkitės akinius paryškinta viršutine briauna, dalimis margintais rėmeliais, įmantriomis apvadų detalėmis ir ryškiomis spalvomis.

Kareiviškai

Norite atrodyti disciplinuotas, tarsi armijos auklėtinis? Rinkitės akinius su metalinėmis detalėmis. Tiks tiek iškilios, tiek plokščios, o rėmelis gali būti iš dalies ar visai margintas kamufliažinėmis spalvomis, chaki, safario tipo ar koviniais raštais. Kai kurie akiniai kareiviškais vadinami dėl išskirtinės gamybos technologijos ir patvarumo. Jie puikiai tiks, jei norite paprastos kruopštaus žmogaus išvaizdos.

Brangakmeniai

Brangakmeniai, jų imitacijos ir stikliukai taip pat labai populiarūs. Raudoni, violetiniai, mėlyni. Akinių lankelis gali būti inkrustuotas kristalais. Tiesiog improvizuokite, tegul jūsų akys žėri.

Naujas natūralumas

Nauja mados tendencija – beveik bespalviai akiniai, dažniausiai rusvo, melsvo ir pilko atspalvių. Kai kurie „natūralūs“ akiniai ir ištisai praktiškai permatomi, kituose iš permatomo plastiko padarytos pavienės detalės. Esminis jų pranašumas tas, kad galite rengtis bet ką, jie visada tiks. Jūsų veidas atrodys švelniau, tačiau tuo pačiu bus paryškintas ir neleis susilieti su minia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius