Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Veltinio meistrė: „Kai žmonės išbando veltinį, žiemą kitaip rengtis nebenori“ (nuotraukos)

Vienai po kitos užklupus šaltoms žiemoms populiarėja veltinis. Velti aksesuarai atrodo stilingai ir jaukiai, o drabužiai būna itin šilti.
Veltinio meistrė V.Stakionienė dėvi pačios veltą liemenę.
Veltinio meistrė V.Stakionienė dėvi pačios veltą liemenę. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Veltinis nėra nauja technologija. Tai – aprangos dalis nuo senų senovės. Aš pati veltinį esu dar vaikystėje dėvėjusi. Buvo labai šilta ir labai smagu. Labai džiaugiuosi, kad veltinis vėl atėjo į madą ir įgavo šiek tiek naują veidą“, – „15min“ pasakojo veltinio meistrė V.Stakionienė.

V.Stakionienė sakė, kad į jos vedamas veltinio pamokėles susirenkančios moterys dažniausiai velia sages, riešines, diržus, šalikus. „Aš pati vaikštau su velta liemene. Dar labai populiaru kambarinės šlepetės. Sveika, alergijų jokių nebūna“, – kalbėjo moteris.

Ji sakė, kad velto rūbo šiltumas priklauso nuo jo storio. O žmonės, kurie tokių drabužių įsigyja arba patys susivelia, užpuolus šalčiams kitaip rengtis net negalvoja. „Kai žmonės pabando natūralų pluoštą, tada akrilinių megztinių net nebenori“, – sakė pašnekovė.

V.Stakionienė pridūrė, kad velti drabužiai ir aksesuarai yra prienami kiekvienam. Esą parduotuvėse parduodami natūralios vilnos gaminiai yra žymiai brangesni. „Be to, veliant pačiam, atsiranda ir kūrybos džiaugsmas“, – sakė V.Stakionienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius