Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 produktų idealiai odai

Norint džiaugtis gražia ir sveika oda, nebūtina pirkti brangių veido priežiūros priemonių. Vietoje jų į savo racioną įtraukite produktus, kurie padės odai atrodyti idealiai. Galbūt, rezultato ir nepastebėsite labai greitai, bet tai kur kas ekonomiškesnis, sveikesnis bei skanesnis būdas puoselėti odą. Štai keletas produktų, kuriuos vartojant kasdien pagerės jūsų odos būklė.
Ką valgyti, kad oda blizgėtų?
Ką valgyti, kad oda blizgėtų? / Beauty Smoothie, Flickr.com
Paprika

Vienoje paprikoje yra daugiau nei 100 proc. reikiamos C ir B6 vitaminų dienos normos, taip pat daug maistinių skaidulų. Taip pat paprikose yra karotinoidų, kurie padeda užkirsti kelią ankstyvosioms raukšlelėms ir kovoti su spuogais. Ši raudona daržovė vertinga ir tuo, kad yra idealus mažai kaloringas maistas, 1 paprikoje yra tik 30 kilokalorijų.

Jei išalkote – tiesiog užkrimskite šios sultingos ir sodraus skonio daržovės. Dėl joje esančių skaidulų, ilgam juntamas sotumo jausmas, o tuo pačiu ir oda atrodo gražiau.

Juodasis šokoladas

 Daugelis mėgsta šį skanumyną. Bet ne visi žino, kad juodasis šokoladas naudingas ir grožiui. Jame yra nemažai riebalų rūgščių, antioksidantų ir flavonoidų, kurie padeda odai būti sveikai bei atrodyti gražiai. Antioksidantai pašalina odos šiurkštumą ir apsaugo nuo kenksmingų saulės spindulių. Be to, šokoladas atpalaiduoja arterijas, gerina kraujotaką.

Žinoma, geriau nusipirkti kakavos pupelių arba kakavos miltelių, nes šiuose produktuose yra minimalus riebalų kiekis. Tačiau, jei visgi norite tikro šokolado, tai rinkitės tą, kuriame kakavos ne mažiau 80 proc. Ir tokiame šokolade neturėtų būti jokių riešutų, nes jie suteikia papildomų kalorijų.

Lašiša

Ši žuvis padeda įveikti stresą ir depresiją. Ji aprūpins reikiama D vitamino dienos norma. Šis vitaminas naudingas smegenims, širdžiai, kaulų ir virškinimo sistemoms. Taip pat jis tinkamas onkologinių ligų profilaktikai.

Lašišoje yra daug Omega-3 riebalų rūgščių, kurios veiksmingai kovoja su odos uždegimu ir raukšlėmis. Šios rūgštys drėkina odą iš vidaus, gerina plaukų būklę.

Kokosų pienas

Tai puikus sočiųjų riebalų šaltinis. Šiame skystyje yra lauro rūgšties, kuri pasižymi galingu antivirusiniu ir antibakteriniu poveikiu. Kokosų piene daug E vitamino ir riebalų rūgščių – šios medžiagos suteikia odai minkštumo, ją drėkina ir mažina raukšleles.

Norint efektyvaus rezultato reikia suvartoti ne mažiau nei 1 stiklinę kokosų pieno per parą. Jis gali būti naudojamas ir kaip kūno losjonas.

Žalioji arbata

Apie žaliosios arbatos naudą žinome visi. Ji puikus antioksidantų ir taninų šaltinis. Šis gėrimas padeda atsipalaiduoti ir atsikratyti streso. Karštoje arbatoje yra katechinų, kurie turi anti-uždegiminį poveikį. Žaliosios arbatos dėka galima sulieknėti ir sumažinti hipertonijos riziką.

Norint efektyvaus rezultato reikia išgerti ne mažiau nei 3 puodelius žaliosios arbatos per dieną.

Špinatai

Špinatai yra nepamainomas ingredientas sveikoje mityboje. Jie didžiulis folinės rūgšties, geležies, E, C ir A vitaminų, chlorofilo, magnio ir augalinių baltymų šaltinis. Dėl antioksidacinių savybių špinatai padeda išspręsti bet kokias odos problemas.

Sėklos

Moliūgų, saulėgrąžų, linų ar kanapių sėklos padės jūsų odai atrodyti puikiai. Moliūgų ir saulėgrąžų sėklos turtingos selenu, magniu, baltymais ir vitaminais, todėl idealiai tiks kovai su raukšlėmis bei spuogais, o riebalų rūgštys Omega-3, esančios kanapių ir linų sėklose taip pat labai naudingos odai.

Tiesiog įberkite saują mėgstamų sėklų į salotas, košę, jogurtą ir mėgaukitės skaniu patiekalų, kuris teigiamai veikia jūsų odą.

Salierai

Daugelis neįvertina salierų. Juose yra paros K vitamino dozė, kuris normalizuoja kraujotaką ir sumažina pakilusį kraujospūdį. Salierai padeda sumažinti neigiamą streso poveikį. Šioje daržovėje yra natrio, kalio ir vandens, kuris padeda išvengti dehidratacijos (o tai labai neigiamai paveiktų odos būklę). Be to saliere yra itin mažai kalorijų.

Morkos

Šios daržovės idealiai tinka ne tik regėjimo gerinimui, bet ir odai. Jei susižeidėte, suvalgykite morką. Joje esantis vitaminas A padės atsinaujinti odos paviršinio sluoksnio ląstelėms. Taip pat šis vitaminas mažina odos vėžio ląstelių vystymąsi. Naudingos ir morkų sultys – išgerkite jų po 100–200 g per dieną.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius