-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

3 pagrindinės paakių problemos ir jų sprendimai

„Žąsies kojelės“, maišeliai ir tamsūs ratilai po akimis – jums pažįstama bent viena iš šių problemų? Pateikiame paprastus problemų sprendimų būdus namų sąlygomis.
Akių priežiūra
Akių priežiūra / Andreia Bohner, Flickr.com

„Žąsies kojelės“

Tai yra raukšlelės akių kampučiuose. Jos atsiranda su amžiumi, kuomet organizme mažėja kolageno ir hialurono rūgšties. Vienas iš problemos sprendimų yra Botoksas, tačiau ši priemonė tinka ne visiems: kaina „kandžiojasi“, galima alerginė reakcija į preparatą, reikia kartoti procedūras. Raukšlelės prie akių – tai nebūtinai vienas iš senatvės požymių, kartais jos matyti ir pas visai jaunas moteris. To priežastys – piktnaudžiavimas saule, rūkymas, prasta ekologija, genetika, o taip pat ir išraiškingos veido mimikos.

Paprasti naminiai būdai, kaip sumažinti „žąsies kojeles“:

  • Kiaušinio baltymas. Išplakite baltymą iki kol susidarys puta. Užtepkite jo ant išorinių akių kampučių. Palaikykite 10 min. ir nuplaukite šaltu vandeniu. Šią paprastą kaukę pasidarykite kartą į savaitę.
  • Papaja. Šis vaisius turi C vitamino, kuris yra efektyvi priemonė kai reikia atnaujinti pažeistą odą. Papaja teigiamai veikia odą, savo sudėtyje neturi daug rūgščių, kaip kad citrusiniai vaisiai. Susmulkinkite vaisiaus minkštimą ir užtepkite ant paakių odelės, po 10 min. nuplaukite šaltu vandeniu.
  • Alavijo sultys. Šviežias alavijo sultis arba Aloja Vera gelį (iš vaistinės) galima naudoti kaip paakių kremą, šios priemonės išlygina raukšles.
  • Pienas. Šaltą pieną sumaišykite su migdolų aliejumi, užtepkite ant paakių ir palikite nakčiai.

Maišeliai po akimis

Maišeliai po akimis susiformuoja, kuomet organizme sulaikomi skysčiai. O silpna oda padidina problemą. Tačiau, jei tinkamai rūpinsitės oda, stiprinsite ploną paakių odelę, galima išvengti šio nemalonumo.

Patarimai, kaip sumažinti maišelius po akimis:

  • Patinimas sumažės, jei naudosite liaudiškas namų priemones: riekelės šviežio agurko, bulvės, žaliosios arba vaistažolių arbatos pakeliai.
  • Gerkite daugiau vandens, kad išvalytumėte organizmą ir odą nuo toksinų, o taip pat kad organizmas nekauptų skysčių atsargų.
  • Vartokite kuo mažiau druskos ir valgykite mažiau sūrių produktų. Druska sulaiko skysčius organizme ir odoje.
  • Nakčiai naudokite ricinos aliejų. Prieš miegą masažiniais judesiais užtepkite jo ant paakių.
  • Paakius patepkite ananasų sultimis. Palaikykite 20 min., po to nuplaukite šaltu vandeniu.

Tamsūs ratilai po akimis

Šios problemos galimos priežastys – odos senėjimas, išsausėjimas, miego trūkumas, nesveika mityba arba dietos, taip pat dažnas ašarojimas.

Štai kelios namų sąlygų priemonės šiai problemai šalinti:

  • Šviežių bulvių sultys. Jose yra natūralių balinančių medžiagų, kurios padeda pašviesinti paakių odelę. Užtepkite šviežiai spaustų bulvių sulčių, po 10–15 min. nuplaukite šaltu vandeniu.
  • Pomidorų sultys. Sumaišykite 1 arbatinį šaukštelį pomidorų sulčių su 1 arbatiniu šaukšteliu šviežiai išspaustų citrinos sulčių. Užtepkite ant tamsių ratilų ir nuplaukite po 10 min.
  • Pienas. Pasidarykite paakių kompresą iš ledinio vandens ir šalto pieno. Uždėkite jį ant užmerktų akių ir palaikykite 15–20 min.
  • Prieskoniai. Į šaltą grietinėlę įberkite ciberžolės. Užtepkite masę ant paakių odelės, po 10 min. nuplaukite. Šią masę galite tepti ir ant viso veido kaip kaukę.
  • Kokosų aliejus. Natūraliu kokosų aliejumi švelniai pamasažuokite paakių odelę.
 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius