-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aliejai odos priežiūrai

Aliejai odai tikrai nepakenks, ypač jei tai šalto spaudimo augaliniai aliejai. Tokiame aliejuje koncentruojasi visos naudingosios tų augalų, riešutų ar vaisių savybės, iš kurių jis pagamintas.
Aliejus kosmetikoje
Aliejus kosmetikoje / Marlon Braccia, Flickr.com

Parduotuvėse labai gausus augalinių aliejų pasirinkimas – saulėgrąžų, alyvuogių, kukurūzų, linų sėmenų, kedro ar graikiškų riešutų, vynuogių kauliukų, rapsų ir kt. Juos naudojame įvairių patiekalų gaminime, gardiname salotas, vartojame kaip vaistus, naudojame namų kosmetikos gamyboje. Nuspręsti, koks aliejus geriausias gana sunku. Kiekvienas iš jų savaip naudingas. Yra labai brangių aliejų, ant kurių tikrai niekas nekepa kotletų, tačiau jie itin tinka kaip imuniteto stiprinimo priemonė arba veido odos ir plaukų grožio puoselėjimui.

Mūsų virtuvėje įprastas saulėgrąžų aliejus pasižymi unikalia vitaminų ir mikroelementų sudėtimi, jame yra fitohormonų ir kitų naudingų komponentų. Todėl neapsiribokite jo naudojimu tik kulinarijoje. Geros kokybės saulėgrąžose yra daug angliavandenių, baltymų, fitino, chlorogeno rūgšties, taninų ir organinių rūgščių. Aliejaus sudėtis priklauso nuo saulėgrąžų auginimo klimatinių sąlygų. Šis aliejus naudojamas ne tik maistui, bet ir kosmetikoje bei aromaterapijoje, tačiau turi būti nerafinuotas, geros kokybės.

Natūralus saulėgrąžų aliejus drėkina, regeneruoja, ramina sudirgusią odą, padeda užgyti žaizdelėms. Jis tonizuoja ir maitina galvos odą, atstato plaukų struktūrą, veikia kondicionuojančiai, todėl kosmetikos gamintojai dažnai naudoja šį aliejų šampūnų ir balzamų sudėtyje.

Pats vertingiausias ir naudingiausias aliejus grožio ir sveikatos puoselėjimui yra linų sėmenų aliejus. Dėl savo unikalios sudėties ir maistinių savybių, linų sėmenų aliejus vartojamas ne tik virtuvėje. Jis itin dažnai naudojamas odos priežiūros priemonių gamyboje.

Įrodyta, kad linų sėmenų aliejaus naudojimas mityboje teigiamai veikia smegenų veiklą, gerina atmintį ir reakciją. Taip pat rekomenduojama jį vartoti norint sulieknėti, nes normalizuoja riebalų ir medžiagų apykaitą. Tačiau ne visiems šis aliejus patinka dėl savo specifinio kvapo ir skonio.

Linų sėmenų aliejuje yra A, E vitaminų ir kitų biologiškai aktyvių medžiagų, būtinų sveikai mitybai, gražiai odos ir plaukų būklei, taip pat teigiamai veikiančių nervų sistemą bei gerinančių regėjimą.

Linų sėmenų aliejaus vertingos savybės plačiai naudojamos kosmetikos pramonėje, tačiau kuo puikiausiai gali būti pritaikomos ir namų kosmetikos gamyboje. Šis aliejus itin tinkamas ingredientas veido odos ir dekoltė srities kaukėms, ideali sausos odos priežiūros priemonė.

Kaukė brandžiai odai

Reikės valg. šaukšto linų sėmenų aliejaus, 3 kiaušinio trynių, stiklinės grietinėlės, 2 citrinų, 1 valg. šaukšto medaus, 0,75 stiklinės kamparo spirito ir 1,25 stiklinės vandens. Kiaušinio trynius išplakti su aliejumi, supilti grietinėlę. Iš citrinų išspausti sultis, žievelę supjaustyti ir užpilti karštu vandeniu, palaikyti 1,5 val. Po to skystį nukošti, sumaišyti su citrinos sultimis ir medumi. Gautą skystį sumaišyti su kiaušinio trynių, aliejaus ir grietinėlės mase, lėtai supilti kamparo spiritą. Viską perpilti į stiklainį ir laikyti šaldytuve. Prieš naudojant turinį gerai pakratyti.

Kaukės rankų odos priežiūrai

  • 1 kiaušinio trynį sumaišyti su 1 valg. šaukštu linų sėmenų aliejaus, 1 valg. šaukštu medaus ir 1 citrinos sultimis. Rankas švariai nusiplauti vandeniu, po to patepti pasiruošta mase, užsimauti kosmetines pirštines ir palaikyti 2–3 val.
  • Reikės pusės šaukštelio linų sėmenų aliejaus, vienos E vitamino kapsulės, 1 kiaušinio trynio. Viską gerai išmaišyti ir tepti ant švarių rankų, užsimauti kosmetines pirštines ir palaikyti apie pusvalandį. Ši kaukė ypač tinkama sausai ir pažeistai rankų odai.

Kūno šveitiklis

Linų sėmenų aliejų sumaišykite su malta kava. Šia mase šveiskite kūną, tai puiki anticeliulitinė priemonė.

Odos priežiūrai tinka ir kiti augaliniai aliejai, ne tik aukščiau paminėti (alyvuogių, vynuogių kauliukų, sezamų, abrikosų, moliūgų ir kt.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius