-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arbata ir kava namų kosmetikoje

Namų kosmetikos gaminiai iš arbatos ir kavos – tai ne tik natūralus būdas puoselėti grožį, bet ir efektyvi priemonė plaukams, veidui ir kūnui.
Kosmetika iš kavos
Kosmetika iš kavos / Carlos Lopez, Flickr.com

Antioksidantais turtinga žalioji arbata padeda apsaugoti nuo priešlaikinio odos ląstelių senėjimo. Būtent dėl to, žaliosios arbatos ekstraktas dažnai įtraukiamas į atjauninančiu poveikiu pasižyminčių kremų ar serumų sudėtį. Kava suteikia odai elastingumo, turi anti-uždegiminį poveikį. Iš maltos kavos pagaminti natūralūs naminiai kosmetikos gaminiai puikiai tonizuoja odą ir padeda kovoti su celiulitu. Reguliarus naminės kosmetikos iš arbatos ir kavos naudojimas pagerina odos būklę, ją atjaunina, plaukams suteikia sveiko žvilgesio ir purumo.

Kaukė iš žaliosios arbatos probleminei odai

Odos uždegimą pagydys ir su riebaliniu blizgesiu kovoti padės valančioji žaliosios arbatos kaukė. Jai paruošti reikės: trečdalio stiklinės žaliosios arbatos nuoviro ir 2 valg. šaukštų žaliojo molio, kurio galima įsigyti kosmetikos parduotuvėse arba vaistinėse. Ingredientus kruopščiai išmaišykite, plonu sluoksniu tepkite ant veido odos. Po 20 min. kaukę nuplaukite šiltu vandeniu, po to – vėsiu.

Kaukė dekoltė zonai

Ši kaukė tonizuos odą, pagerins mikrocirkuliaciją. Ją pasiruošite sumaišę 2 valg. šaukštus susmulkintų žaliosios arbatos granulių su 4 valg. šaukštais natūralaus jogurto. Gautą masę storu sluoksniu tepame ant dekoltė srities ir kaklo, palaikome 15 min. Po to nuplauname šiltu vandeniu, odą atgaiviname ledo kubeliu.

Valomasis veido tonikas

Odai įgauti sveiką atspalvį ir sutraukti poras padės valomasis tonikas iš žaliosios arbatos. 1 valg. šaukštą žaliosios arbatos užpilkite puse stiklinės karšto vandens ir uždengus palikite 5 min. Po to nuovirą nukoškite, atvėsinkite ir juo vatos tamponėliu tepkite veidą kelis kartus per dieną. Kad šis natūralus tonikas neprarastų efektyvumo, jį reikia ruošti kasdien iš naujo. Taip pat galite pasiruošti nuovirą iš 2 valg. šaukštų žaliosios arbatos, jį atvėsinti ir trumpam įdėti į šaldytuvą. Ši priemonė puikiai padeda pašalinti ratilus ir paraudimus po akimis. Vatos tamponėlį suvilgykite arbatos nuovire ir uždėkite ant akių srities. Palaikykite 15 min., po to švelniai patrinkite odelę aplink akis ledo kubeliu.

Losjonas plaukams iš žaliosios arbatos

Jei plaukai nusilpę, praradę žvilgesį, sausi, atsirado pleiskanų – išbandykite arbatos losjoną plaukams. Pasiruoškite stiprų žaliosios arbatos nuovirą, iš 4 valg. šaukštų arbatos ir stiklinės vandens. Į gautą nuovirą įlašinkite po kelis lašelius A ir E vitaminų, citrinos sulčių. Kruopščiai išmaišykite, mišiniu įtrinkite galvos odą ir plaukus, užsidėkite polietileninę kepurėlę (galite panaudoti ir maišelį), apvyniokite galvą rankšluosčiu. Po pusvalandžio išplaukite galvą įprastu šampūnu ir balzamu.

Kavos šveitiklis

Giliam ir efektyviam odos valymui puikiai tinka šveitiklis iš kavos. Į bet kokį maitinamąjį kremą įberkite 2–3 žiupsnelius maltos kavos ir gerai išmaišykite. Ant švarios veido odos tepame šveitiklį, lengvai pamasažuojame, po to nuplauname šiltu vandeniu. Šią procedūrą atlikite kartą per savaitę. O kad šilkinė oda būtų ne tik veido, bet ir kūno – stambesnio malimo kava įtrinkite drėgną kūną. Ypač efektyvi ši procedūra po pirties, saunos ar vonios. Oda tampa elastingesnė, švelnesnė.

Kavos losjonas

Efektyvi priemonė nuo celiulito yra naminis kavos losjonas. Jam paruošti reikės išgertos kavos tirščių ir bet kokio kūno losjono. Sumaišykite kavos tirščius su losjonu, mišiniu tepkite problemines kūno vietas, apvyniokite jas maistine plėvele. Po valandos nuplaukite, odą patepkite maitinamuoju pieneliu.

Kavos kaukė plaukams

Tamsių plaukų priežiūrai puikiai tiks naminė kaukė iš kavos, kuri plaukams suteiks žvilgantį kaštoninį atspalvį. Reikės: 1arbatinio šaukštelio maltos kavos, 1 chna pakelio, 1 kiaušinio trynio ir 0,5 stiklinės kefyro. Visus ingredientus kruopščiai sumaišyti ir pavirinti vandens vonelėje 40 min. Masę atvėsinti iki kambario temperatūros, užtepti ant švarių šlapių plaukų, uždėti polietileninę kepurę (maišelį), apvynioti rankšluosčiu. Po valandos plaukus kruopščiai nuplauti šiltu vandeniu, po to praskalauti vėsiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius