Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ašaros – ne bėda

Melodramos, prisiminimai, hormonai... – priežasčių pravirkti gana daug. Belieka išmokti padaryti taip, kad užverktos paraudusios akys ir šnirpščiojanti nosis jūsų neišduotų.
Jei ilgai verkėte...
Jei ilgai verkėte... / Amanda Ness, Flickr.com
Temos: 1 Ašaros

Ašarų pėdsakus galima panaikinti per 10 minučių. Nors yra atvejų, kuomet prireikia ir kelių valandų, kad visiškai nebebūtų matyti verkimo žymių.

Jei turite tik 10 minučių

  • Šaltis. Pamirkykite rankų pirštus lediniame vandenyje ir jais pamasažuokite vokus: pradėkite nuo vidinio akies kampo, paspauskite voko odą, pereikite prie išorinio akies kampo. Jei po ranka turite ledo, tuomet šį masažą galima atlikti ledo kubeliu. Masažą darykite keletą kartų.
  • Kosmetika iš mielių. Jei po ranka turite išrūgų su mielių ekstraktu – užtepkite jų ant paakių odelės, tokia priemonė pašalins paraudimą.
  • Akių lašai. Įlašinkite į akis kelis lašelius, pavyzdžiui, „Visine“ ar pan. Pakaks po 1–2 lašelių į kiekvieną akį ir paraudimas dings.
  • Paraudusią nosį, kaip ir kitus odos paraudimus, geriausia užmaskuoti makiažo pagrindu. Toninis kremas ar pudra verkimo pėdsakų taip gerai nepaslėps.

Jei visa naktis prieš akis...

Pravirkote žiūrint savo mėgstamą serialą? Neužmikite iš karto, padarykite taip, kad ryte nebūtų ašarų likę nei pėdsakų.

  • Vėl šaltis. Jis padės pašalinti paakių patinimus ir paraudimus. Gera priemonė – pakelis užšaldytų daržovių. Uždėkite jį ant veido ir palaikykite 15 min.
  • Kompresai akims iš šaltų žaliosios arbatos pakelių. Arbatos pakelius atvėsinkite palaikę šaldiklyje 3–5 min. Uždėkite juos ant akių ir palaikykite 15 minučių. Žalioji arbata sutraukia kraujagysles, mažina paburkimus.
  • Kompresai akims iš agurko ar bulvių griežinėlių. Šių daržovių riekeles taip pat reikia atšaldyti ir uždėti ant akių. Be to, bulvėse ir agurkuose yra fermentų, kurie balina odą.
  • Saldus miegas – puikus vaistas paraudusioms akims. Prieš miegą negerkite daug vandens, o galvą padėkite truputi aukščiau ant kietos pagalvės, kad skysčiai nesuformuotų paakių patinimų.
 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius