Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gamtinės veido odos priežiūros priemonės

Vystančios odos pirmieji požymiai – oda tampa blyški, poros išsiplečia, atsiranda raukšlelių. Parduotuvėse gausu įvairių kremų senstančiai odai, tačiau ne visi jie suteikia norimą rezultatą. Vystančios odos būklei padėti gali natūralios, gamtinės priemonės. Jos yra puiki alternatyva cheminėms medžiagoms, kurių gausu parduotuvinėse kosmetikos priemonėse.
Pasilepinkite namie pagamintomis priemonėmis
Pasilepinkite namie pagamintomis priemonėmis / Daniela Vladimirova, Flickr.com

Druskos procedūros. Vieną arbatinį šaukštelį druskos ištirpiname stiklinėje vandens. Šiuo skysčiu suvilgome vatos skridinėlį ir švelniais sukamaisiais judesiais tepame juo veidą bei kaklą.

Kaukės veidui. Geriausias laikas procedūroms su veido kaukėmis yra nuo 10 iki 12 val., nuo 16 iki 18 val. ir nuo 22 iki 23 val.

Kaukė sutraukianti poras. Reikės: 1 kiaušinio baltymo, citrinos sulčių, medaus, alyvuogių aliejaus. Kiaušinio baltymą sumaišyti su keliais lašeliais citrinos sulčių, įdėti 1 arbatinį šaukštelį medaus. Į gautą masę įpilti kelis lašus alyvuogių aliejaus. Kaukę tepti ant švarios odos. Nudžiuvus pirmam kaukės sluoksniui, galima ant viršaus užtepti dar kelis sluoksnius. Palaikyti 20 min., nuplauti šiltu vandeniu. Oda taps elastingesnė, švelnesnė.

Kaukė pagražinanti veido spalvą. Reikės: medaus ir druskos. Vieną arbatinį šaukštelį druskos sumaišome su vienu arbatiniu šaukšteliu medaus. Gerai išmaišome iki vientisos masės. Kaukę tepame tolygiai ant veido ir palaikome 20 min. Procedūrą darykite 3 kartus per savaitę 3 savaičių laikotarpyje.

Kaukė lyginanti raukšles. Reikės: bulvės ir agurko. Bulvę ir agurką sutarkuoti smulkia tarka. Masę gerai sumaišyti, tepti ant veido ir kaklo. Po 20 min. nuplauti. Kai oda nudžiūva, patepkite ją alyvuogių aliejumi ir atlikite lengvą masažą.

Gamtinių kaukių odai yra labai daug. Natūralūs, liaudiški grožio puoselėjimo metodai yra efektyvūs, saugūs ir laiko patikrinti. Tereikia tik išsirinkti sau tinkamus komponentus:

Kopūstas. Jame gausu baltymų, angliavandenių, vitaminų ir mineralinių druskų. Veido priežiūros priemonės pagamintos iš kopūstų išlygina ir maitina odą.

Bulvė. Puikiai tinka įvairioms kaukėms, nes joje yra krakmolo, riebalų, baltymų, mineralinių druskų ir itin vertingo C vitamino.

Svogūnas. Ši daržovė ne tik pravirkdo, bet puikiai tinka ir grožio puoselėjimui. Joje yra baltymų, riebalų, mineralinių druskų ir daug vitaminų.

Agurkas. Jis jau nuo seno naudojamas liaudies kosmetikoje, nes šioje daržovėje yra mineralinių druskų, vitaminų ir vandens. Kaukės iš agurkų lygina, balina odą, sutraukia poras.

Pomidoras. Be kitų naudingų medžiagų, jame yra kalio, kuris itin vertingas odai.

Obuolys. Šiame vaisiuje yra taninų, pektino, rūgščių, o tai reiškia, kad obuoliai padeda maitinti ir atjauninti odą.

Avietės. Puikiai valo ir atgaivina odą.

Gervuogės. Šiose uogose esantys A, B vitaminai, kalis, magnis ir kalcis lygina ir daro odą elastingesne.

Jonažolė. Puikiai atstato audinius ir tonizuoja odą. Jonažolėse yra daug naudingų medžiagų, tokių kaip karotinas, taninai, eterinis aliejus, C vitaminas.

Alavijas. Alavijo sultys regeneruoja ir tonizuoja odą, skatina ląstelių atsinaujinimą, o tai reiškia, kad stabdo senėjimo procesą.

Liepa. Liepų žieduose yra A, C vitaminų, naudingo eterinio aliejaus. Liepžiedžiai minkština odą, skatiną jos atsinaujinimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius