Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Graikiniai riešutai grožiui ir sveikatai

Riešutuose yra daug vertingų biologiškai aktyvių medžiagų. Pakanka tik septynių riešutų per dieną, kad gautumėte reikiamų organizmui antioksidantų normą, pasijustumėte energingi bei žvalūs. Jie ne tik skanūs, daugelio itin mėgiami, naudingi mūsų sveikatai, bet plačiai naudojami ir kosmetikoje. Grožiui vertingi graikiškų riešutų branduoliai, kevalas, lapai ir kitos dalys.
Graikiniai riešutai
Graikiniai riešutai / Pauline Mak, Flickr.com

Branduolys

Graikinio riešuto branduolys, neabejotinai, pati vertingiausia riešuto dalis, joje yra baltymų, vertingų riebalų, vitaminų A, B1, B6, C, E, P, taninų, eterinių aliejų, fitoncidų. Iš branduolių galima paruošti nemažai efektyvių maitinančių veido kremų ir kaukių.

Maitinantis veido kremas

2–3 graikinių riešutų branduolius susmulkinti ir sumaišyti su 25 g sviesto ir 1 arbatiniu šaukšteliu rūgščių vaisių ar uogų sulčių.

Valomasis losjonas

4–5 graikinių riešutų branduolius nuvalyti, susmulkinti, lėtai ir maišant užpilti stikline šilto vandens. Mišinį nukošti, gausite riešutų „pienelį“, kurio pagrindu bus gaminamas losjonas. Vandens vonelėje ištirpinkite susmulkintą gabalėlį tualetinio muilo (15 g), įdėkite 15 g bičių vaško, palaukite kol jis ištirps. Į šį šiltą mišinį supilkite riešutų „pienelį“, sumaišykite, supilkite į indelį. Įpilkite 100 g kamparo spirito arba degtinės. Gautas losjonas tinka bet kokiam odos tipui, jis gerai valo, suteikia gaivumo, sutraukia poras.

Graikinių riešutų aliejus – pats vertingiausias komponentas grožiui. Jis dažnai naudojamas kremų ar balzamų sudėtyje. Galima juo tepti kūną, jis greitai įsigeria, suteikia odai švelnumo ir elastingumo.

Riešutų aliejų galite naudoti kaip priemonę nuo plaukų slinkimo. Juo įtrinkite galvos odą ir palaikykite. Po to išplaukite įprastu būdu.

Graikinių riešutų aliejaus galite nusipirkti arba pabandyti pasigaminti namie. Susmulkinkite iki miltelių konsistencijos keletą riešutų, suberkite juos į nailoninį maišelį (galite panaudoti seną kojinę). Spausdami maišelį išgausite keletą lašelių aliejaus. Tai nėra sudėtinga, tačiau aliejaus, tokiu būdu, daug neišgausite. Bet jo pakaks patepti suskeldėjusias lūpas ar paakių odelę.

Kevalas

Graikinio riešuto kevalas yra taip pat vertinga dalis, kurioje pakankamai daug naudingų medžiagų: vitaminų, mineralų, taninų, glikozidų, alkaloidų, organinių rūgščių. Tiesa, susmulkinti tvirtą kevalą namų sąlygomis – užduotis ne iš lengvųjų. Tačiau jei apsišarvuosite kantrybe ir plaktuku, turėsite vertingų miltelių, iš kurių galima pasigaminti ne vieną veido priežiūros priemonę.

Kremas–šveitiklis

Jums reikės: pusės stiklinės riebios grietinės, 2 valg. šaukštų graikinių riešutų kevalo miltelių, 2 valg. šaukštų sutarkuotų ridikėlių ir 3 valg. šaukštų ramunėlių arbatos. Visus komponentus sumaišyti, masę palaikyti šaldytuve bent 5 min. Gautu kremu–pilingu tepkite rankas ir kūną, pamasažuokite, po 10 min. nuplaukite šiltu vandeniu.

Lapai

Iš graikinio riešuto lapų verdamas nuoviras, kuris tvirtina plaukus ir skatina jų augimą. Taip pat iš lapelių ruošiamos įvairios vonios procedūros, kurios valo odą, suteikia jai minkštumo ir švelnumo.

Riešutinė vonia

Sumaišykite 5 valg. šaukštus šalavijo su 7–8 valg. šaukštais džiovintų graikinio riešuto lapų, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite pusvalandžiui. Įpilkite šį nuovirą į šiltą vonią.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius