Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Gražios blakstienos

Kokių tik apibūdinimų kerinčioms blakstienoms nėra sugalvoję poetai ir įsimylėjėliai! Žmogus turi 100–150 blakstienų ant viršutinio voko ir 50–70 ant apatinio. Ilgos, tankios blakstienos žvilgsniui suteikia išraiškingumo, paslaptingumo, akys atrodo kerinčiai ir gundančiai.
Dailios blakstienos
Dailios blakstienos / Brian Valentine, Flickr.com
Temos: 1 Blakstienos

Deja, ne visas gamta apdovanojo gražiomis blakstienomis, tačiau įmanoma tai ištaisyti. Gražios blakstienos bet kurią merginą pavers pasakų princese.

Žinoma, paprasčiausias būdas – ilginantys ir tankinantys blakstienų tušai arba priauginamos blakstienos. Tačiau jei norite ilgalaikio efekto ir natūralumo – pasinaudokite liaudiškomis priemonėmis, kurios padės sustiprinti blakstienas, paskatins jų augimą ir suteiks daugiau apimties.

  • Švarų tušo šepetėlį suvilgykite ricinos aliejuje ir juo patepkite blakstienas nakčiai. Jei atliksite šią procedūrą reguliariai, blakstienos bus tvirtesnės, storesnės, mažiau jų iškris.
  • Jei norite, kad blakstienos būtų tamsesnės, sumaišykite ricinos aliejų su geros kokybės juodosios arbatos nuoviru, santykiu 1:1.
  • Sumaišykite 2 lašus alyvuogių aliejaus su 2 lašais šviežiai spaustų morkų sulčių. Švarų tušo šepetėlį suvilgykite šiame mišinyje ir tepkite blakstienas.
  • Sumaišykite ricinos aliejų su linų sėmenų aliejumi, santykiu 1:1. Švarų tušo šepetėlį suvilgykite šiame mišinyje ir tepkite blakstienas. Šis mišinys suteiks žvilgesio, blakstienos bus pamaitintos.
  • Jei norite riestų blakstienų, kas dieną jas šukuokite braukiant nuo apačios į viršų minkštu šepetėliu.
  • Blakstienų augimą skatina varnalėšų aliejus. Švarų tušo šepetėlį suvilgykite varnalėšų aliejuje ir juo patepkite blakstienas.
  • Blakstienas gražina šaltalankių aliejus. Švarų tušo šepetėlį suvilgykite šaltalankių aliejuje ir juo patepkite blakstienas.
  • Galite vaistinėse įsigyti skystų A ir E vitaminų, juos įmaišykite į aliejų ir tepkite blakstienas.
  • Kad blakstienos būtų tankesnės pasidarykite migdolų aliejaus kompresą. Šiek tiek pašildytu migdolų aliejumi suvilgykite vatos gumulėlį ir uždėkite ant akių. Ant viršaus uždėkite lininį audeklą ir pagulėkite užmerktomis akimis 15 min. Nuvalykite akis silpnu žaliosios arbatos nuoviru.
  • Blakstienas sustiprinsite, jei rytais akis valysite erškėtuogių nuoviru. Paruošimas: 1 valg. šaukštą susmulkintų erškėtuogių užpilti 1 stikline verdančio vandens ir per naktį palikti termose. Ryte nukošti ir atvėsusiu nuoviru valyti akis.
  • Naudinga blakstienoms 2–3 kartus per savaitę padaryti kompresus iš alavijo sulčių. Nuskinti kelis alavijo lapelius ir dvi paras palaikyti juos šaldytuve. Išspausti iš jų sultis, jose suvilgyti vatos gumulėlį ir uždėti ant akių. Pagulėti užsimerkus 15–20 min. Nusiprausti kambario temperatūros vandeniu.
  • Blakstienoms minkštumo ir didesnės apimties suteikia ramunėlės. Reikia iš ramunėlių išvirti nuovirą (1 valg. šaukštas džiovintų ramunėlių ir 1 stiklinė verdančio vandens) ir iš jo pasidaryti kompresus akims. Arba galite nusipirkti ramunėlių arbatos maišeliais, juos užpilti verdančiu vandeniu, šiek tiek atvėsus uždėti maišelius ant akių ir palaikyti pusvalandį. Ši procedūra naudinga ne tik blakstienoms, bet ir akių vokams bei paakių odelei.
  • Blakstienas gražina medetkų nuoviras. 1 arbatinį šaukštelį medetkų žiedelių užpilti ¼ stiklinės verdančio vandens, palikti pusvalandžiui, nukošti. Šiame nuovire suvilgyti vatos gumulėlį ir uždėti ant blakstienų, palaikyti 15–20 min. Nuplauti nereikia.

Blakstienų jokiu būdu negalima tepti spiritu, trinti svogūnu, česnaku ar pipirais. Akių makiažą nuo blakstienų geriausiai pašalina alyvuogių aliejus. Nepamirškite blakstienomis rūpintis taip pat kruopščiai kaip veidu ar plaukais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius