Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Juodasis muilas veidui ir plaukams

Juodasis muilas kilęs iš Afrikos, kuris vietinėms moterims padeda išspręsti daugelį odos problemų. Tradicinis afrikietiškas juodasis muilas susideda iš pelenų ir aliejų. Pelenai – iš sviestmedžio žievės, kakavos, gysločių, palmių, bananų lapų. Aliejai – kokosų, palmių, alyvuogių, sviestmedžio.
Juodasis muilas
Juodasis muilas / AJ Batac, Flickr.com

Kai kuriuose afrikietiško muilo rūšyse yra visi šie ingredientai, o kitose – tik keli iš išvardintų. Receptai gali būti įvairūs, nėra vieno standarto.

Tikrasis juodasis muilas yra ne visai juodos spalvos, panašiau į tamsiai rudą atspalvį. Manoma, kad juodasis muilas atsirado, ieškant tinkamiausios riebios ir spuoguotos odos priežiūros priemonės. Afrikietės šį muilą naudoja ir kaip veido odos kaukę, ir kaip šampūną, ir kaip ingredientą į vonią.

Juodojo muilo gamybos procesas gana paprastas. Pirmiausia, sudeginami lapai ir žievė, po to gauti pelenai sumaišomi su vandeniu ir filtruojami. Įpilamas aliejus ar įvairių aliejų mišinys, masė ilgai maišoma ir paliekama 2 savaitėms nusistovėti.

Kuo vertingas juodasis muilas

Juodasis muilas vertingas antioksidantais, vitaminais A ir E, kurie padeda išlaikyti odos jaunystę. Jis pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis, o tai padeda kovoti su akne ir kitomis odos problemomis. Šiame muile nėra sulfatų, dėl to yra tinkama priemonė tiems, kuriems netinka įprasti plaukų šampūnai. Tai natūralus produktas, tinka ir odai, ir plaukams.

Juodasis muilas grožio puoselėjimui

  • Veido ir kūno prausimui

Šiuo muilu tinka prausti ir veidą, ir kūną. Atriekite nedidelį juodojo muilo gabalėlį. Sudrėkinkite odą. Užsimaukite medvilnines pirštines arba paimkite audinio gabalėlį. Pirštinių arba audeklo paviršių padenkite muilo putomis. Jomis prauskite veidą arba kūną. Po to nuplaukite šiltu vandeniu.

  • Veido kaukė iš juodojo muilo

Atpjaukite muilo gabalėlį, įdėkite į dubenį su šiltu vandeniu (vandens kiekis 2 kartus didesnis nei muilo gabalėlis). Palaukite 10 min., kol muilas suminkštės. Į šią košelę įdėkite medaus. Tepkite kaukę ant veido ir kaklo, palikite 20–30 min., po to nuprauskite šiltu vandeniu. Ši kaukė tinka visiems odos tipams, o ypatingai spuoguotai. Afrikiečiai būtent tokiu būdu kovoja su bet kokiomis odos problemomis.

  • Šampūnas plaukams iš juodojo muilo

Paprasčiausiai ištrinkite plaukus juodojo muilo putomis. Pačiu muilu plaukų netrinkite, nes tai juos gali pažeisti, bus sunku gerai išskalauti.

Patarimas. Jei jums liko minkšto muilo, tai pirmiausia, jį išdžiovinkite. Laikykite juodąjį muilą sausoje vietoje, nes jis labai greitai suminkštėja nuo drėgmės.

  • Juodasis muilas probleminei odai

Žmonėms, turintiems probleminę veido odą (aknė, egzema, dermatitas) labai sunku išsirinkti tinkančias odos priežiūros priemones. Kosmetinėse priemonėse gausu cheminių medžiagų, kurios sukelia odos sudirgimą, paraudimą, išsausėjimą, pleiskanojimą. Juodasis muilas savo sudėtyje neturi cheminių medžiagų. Kai kuriems nepatinka jo neįprastas kvapas, tačiau žmonėms su problemine oda šis muilas itin tinkamas, nes jame nėra įvairių kvapiklių, kurie sušvelnintų jo natūralų kvapą. Kitas privalumas – mažas pH. Paprastai muilų pH yra nuo 9 iki 10,5. O afrikietiško muilo – 7 ir mažiau. Mūsų odos pH yra nuo 4 iki 5,5. Dėl to afrikietiškas muilas yra kur kas švelnesnis odai nei kiti prausikliai.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius