-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką daryti, jei slenka plaukai

Jei ryte nubudus ant pagalvės liko keli plaukai – tai dar ne priežastis nerimauti. Plaukų folikulai turi tiek aktyviąją fazę (kuomet plaukai auga), tiek ir poilsio laiką, kuomet plaukas nustoja augęs, „ilsisi“, o po to yra išmetamas. Todėl plaukų slinkimas yra natūralus procesas. Normalu šukavimo metu netekti 10–15 plaukų. Tačiau, jei pastebėjote, kad jūsų šukuosena stipriai retėja, pats laikas imtis priemonių.
Šiek tiek plaukų per dieną turi iškristi
Šiek tiek plaukų per dieną turi iškristi / Klaus Post, Flickr.com

Apsilankykite vaistinėje

Jei plaukų slinkimas nėra rimtų susirgimų pasekmė, gali padėti specialios priemonės: šampūnai, kaukės, skalavimo skysčiai ir pan. Pasirinkimas tikrai gausus: vieni produktai normalizuoja galvos odos būklę ir pagerina kraujotaką, kiti aprūpina reikiamais vitaminais, treti – deguonimi, o ketvirti netgi gali „pažadinti“ ramybės būsenoje esančius folikulus. Visos šios priemonės yra pakankamai efektyvios, kad užkirstų kelią plaukų slinkimui, juos sustiprintų ir skatintų naujų augimą.

Liaudies metodai

Yra daugybė liaudiškų priemonių ir patarimų, kurie gali padėti kovoti su plaukų slinkimu. Pavyzdžiui, ricinos arba varnalėšų aliejus. Įtrinkite aliejų į galvos odą, apvyniokite rankšluosčiu. Po 20–30 min. kruopščiai išplaukite plaukus. Arba galite pasinaudoti kai kurių Holivudo žvaigždžių patarimais, pavyzdžiui, Catherine Zeta-Jones savo plaukus puoselėja kartą per savaitę pasidarydama medaus ir alaus kaukę (2 valg. šaukštai medaus ir 10 valg. šaukštų alaus). Šia kauke įtrinkite plaukų šaknis prieš galvos plovimą. Ši procedūra sustiprins plaukus ir skatins jų augimą.

Pakeiskite mitybos racioną

Jei slenka plaukai, galbūt problema slypi nesubalansuotoje mityboje arba dėl naudingų medžiagų trūkumo. Įtraukite į savo valgiaraštį lašišą (arba bet kokią kitą riebią žuvį), šviežias daržoves, riešutus, pupeles, liesą mėsą, pieno produktus, kiaušinius, grūdus, austres. Stenkitės vartoti kuo daugiau vitaminų: B2, B5, B6, C, PP, fosforo, kalio, geležies, seleno, vario, mangano, silicio, cinko. Visos šios medžiagos yra labais svarbios plaukams.

Profesionali pagalba

Jei plaukai slenka kuokštais, vadinasi, problema rimta ir reikia ieškoti profesionalios pagalbos. Plaukų slinkimo priežastimi gali būti chroniškas stresas, genetinis polinkis, sutrikęs mineralų balansas, mikrocirkuliacijos ir medžiagų apykaitos sutrikimai, intoksikacija, virškinamojo trakto susirgimai, mitybos problemos, endokrininės sistemos veiklos sutrikimas, galvos skausmas, staigūs svorio pokyčiai (per mažas arba per didelis), neteisingas higienos priemonių pasirinkimas ir t.t. Gydytojas padės nustatyti teisingą diagnozę, paskirs tinkamą gydymą. Šiuo metu yra įvairių specialių progresyvių aparatinių metodų, kurie padeda susigrąžinti gražius ir vešlius plaukus.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius