-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip išsaugoti odos elastingumą?

Laikui bėgant oda sensta. Tik vienus žmones šis procesas aplanko anksčiau, kitus – vėliau. Kokie faktoriai paskatina pirmalaikį odos senėjimą? Rūkymas, stresas, neigiamas supančios aplinkos poveikis. Ar galima išvengti odos senėjimo? Ne, tačiau tikrai galite sulėtinti šį procesą.
Kaip išsaugoti jaunystę?
Kaip išsaugoti jaunystę? / John Loo, Flickr.com

Pratimai, kurie padės išlaikyti veido odos elastingumą

Kaktai. Pakelkite antakius aukštyn, akys turi būti plačiai atmerktos. Rankų pirštus uždėkite ant kaktos ir patempkite odą žemyn. Atpalaiduokite veido raumenis, pratimą pakartokite 15 kartų.

Pakelkite antakius aukštyn, tuo pačiu prilaikykite juos pirštais, kad jaustųsi pasipriešinimas. Pratimą pakartokite 10 kartų.

Susiraukite tiek, kad ant kaktos susidarytų raukšlelės. Tuo pačiu metu delnu kliudykite šiam judesiui.

Lūpoms. Plačiai išsišiepkite neatveriant burnos, pakartokite tai ne mažiau 10 kartų.

Atkiškite lūpas į priekį, lyg ruoštumėtės bučiniui. Užfiksuokite tokią lūpų padėtį kelioms sekundėms. Pratimą pakartokite ne mažiau 10 kartų.

Pakelkite viršutinę lūpą tiek, kad pasimatytų dantenos. Pratimą pakartokite 20 kartų.

Prispauskite lūpų kampučius pirštais, įtempkite ir atpalaiduokite lūpas. Pratimą pakartokite 15 kartų.

Akims. Atpalaiduokite veido raumenis, pažiūrėkite aukštyn, po to žemyn, pasukite akis į kairę ir į dešinę. Pratimą pakartokite 15 kartų. Po to stipriai užmerkite akis ir vėl atpalaiduokite raumenis.

Kad akys atrodytų ne pavargusios, pamaigykite antakius: smiliumi ir nykščiu paspaudinėkite juos.

Jeigu jums atsiranda „maišeliai“ po akimis, kasdien pasidarykite paakių masažą: rodomuoju ir didžiuoju pirštais švelniai pamasažuokite apatinį voką.

Kaklui. Atsisėskite tiesiai, galvą šiek tiek atloškite atgal. Burna atlikite judesį, lyg plačiai kramsnotumėte. Pajusite, kad kaklo raumenys įsitempė. Atsipalaiduokite, pratimą pakartokite 10 kartų.

Uždėkite delnus ant kaklo. Rankomis „tempkite“ pečius žemyn, o galvą kelkite aukštyn. Tokioje padėtyje pabūkite 10 sekundžių. Pratimą pakartokite 10 kartų.

Palenkite galvą į kairę, o žandikaulį temkite į dešinę pusę. Pratimą pakartokite, tik galvą palenkite į priešingą pusę.

Mityba, kuri suteiks odai elastingumo

Naujagimio kūne yra labai daug vandens. Laikui bėgant vandens procentas organizme mažėja. Kitaip tariant, žmogus tiesiog „išdžiūva“. Ir tai atsispindi odoje.

Todėl, pirmoji taisyklė, kurios turėtų laikytis kiekviena savo grožio besirūpinanti moteris, gerti daug vandens. Per dieną reikia išgerti ne mažiau nei litrą vandens, priklausomai nuo kūno masės ir sveikatos būklės. Produktų, kuriuos kasdien valgote, sudėtyje turi būti 50 proc. vandens. Racione privalomi vaisiai ir daržovės. Reikia vengti alkoholio, cigarečių, greito maisto – tai kenkia sveikatai ir neigiamai veikia odos būklę. Atsisakę šių žalingų įpročių sulėtinsite odos senėjimo procesus.

Stenkitės mažiau pykti, nes „pykčio“ raukšlelės kaktoje pačios negražiausios. Dažniau šypsokitės ir mylėkite gyvenimą! Žinoma, streso išvengti gali ir nepavykti, tačiau pasistenkite pakeisti požiūrį į nemalonias ar neigiamas situacijas. Jei negalite pakeisti situacijos, susitaikykite su ja ir ieškokite išeičių. Nes visi jūsų nerimavimai, pergyvenimai atsispindi veide.

Dažniau juokitės ir šypsokitės, tuomet visada būsite jauna bei graži!

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius