-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip panaikinti „žąsies“ odą

Folikulinė hiperkeratozė arba „žąsies oda“ – problema, kuri gali atsirasti bet kokiame amžiuje ir tikrai nepuošia mūsų kūno. Deja, net šiuolaikinė medicina ne visuomet gali padėti, tad belieka viena – imtis netradicinių metodų.
Žąsies oda
Žąsies oda / Flickr.com

Kaip panaikinti „žąsies“ odą ant kūno

„Žąsies“ oda gali atsirasti ant pilvo, nugaros, rankų, kojų ir sėdmenų. Šį kosmetinį trūkumą galima pašalinti suminkštinus viršutinį epidermio sluoksnį. Tą padaryti padėti gali reguliarus lankymasis saunoje arba pirtyje. Jei neturite jokių kontraindikacijų vanojimuisi, tuomet naudokite beržines vantas. Po šios procedūros nušveiskite odą šveitikliu, ypač kruopščiai patrinkite problemines vietas. Labiausiai tinka šveitiklis, kurio sudėtyje yra mineralinių druskų ir molio. Galiausiai nuplaukite kūną vėsiu vandeniu ir pasitepkite maitinamuoju kremu. Atminkite, kad garintis negalima žmonėms, kurie turi problemų su širdies–kraujagyslių sistema, taip pat turintiems venų varikozę.

Jei neturite galimybės lankytis pirtyje, tiks ir vonios procedūros. Į vandenį įberkite jūros druskos ir 50 ml alyvuogių aliejaus (arba bet kokio kito, pavyzdžiui, kosmetinio). Nesitikėkite itin greito efekto, pastebimi odos gražėjimo požymiai bus matyti tik po 10–15 procedūrų.

Kartą per savaitę namų sąlygomis pasidarykite molio įvyniojimus. Praskieskite ir ištirpinkite baltą arba mėlyną molį šiltame vandenyje, įlašinkite keletą lašelių apelsinų eterinio aliejaus ir įpilkite valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus. Viską gerai išmaišykite ir tepkite ant probleminių kūno vietų, ant viršaus apvyniokite celofanine plėvele ir rankšluosčiu. Po pusvalandžio nuplaukite ir išsitepkite kūno losjonu. Panašias įvyniojimo procedūras galite darytis ir grožio salone. Gana efektyvūs yra dumblių įvyniojimai.

Į kūno kremą įlašinkite porą lašelių A ir E vitaminų, taip pat mangų eterinio aliejaus (proporcija 1:10). Tokį kremą su priedais laikykite šaldytuve. Šią vitaminais ir naudingomis medžiagomis praturtintą priemonę naudokite prieš miegą.

Dėl ko atsiranda „žąsies“ oda

Tikslią „žąsies“ odos atsiradimo priežastį galima nustatyti, jei atliekami išsamūs tyrimai. Dažniausiai ši problema kyla esant:

  • Vitaminų ir mineralų trūkumui;
  • Hormonų disbalansui;
  • Nepakankamai higienai.

Turint šią problemą kreipkitės konsultacijos į dermatologą ir endokrinologą. Jums bus atlikti tyrimai, gauti rezultatai parodys kas sukėlė „žąsies“ odą.

Paįvairinkite savo mitybos racioną šviežiais vaisiais ir daržovėmis. Vartokite vitaminų ir mineralų kompleksus, kuriuose yra cinko. Pasistenkite per dieną išgerti tris litrus vandens, nes skysčių trukumas sukelia įvairias odos problemas.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius