-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip prižiūrėti sausą veido odą vasarą

Jei jūsų oda sausa, tuomet turbūt žinote, kokia ji jautri vasaros saulei. Kad oda būtų graži, reikia ja tinkamai rūpintis – teisingai valyti, maitinti ir drėkinti.
Veido priežiūra vasarą
Veido priežiūra vasarą / Canonist, Flickr.com
Temos: 1 Odos priežiūra

Vienas iš pirmųjų veido odos priežiūros žingsnių – jos valymas. Karštuoju vasaros periodu odą reikia valyti dažniau, nes riebalinės liaukos dirba aktyviau. Be to, vasarą daugiau dulkių, kurios nusėda ant veido ir sukelia odos bėrimus bei kitas problemas. Nuolatinis veido odos valymas leidžia poroms sklandžiai kvėpuoti, ląstelės pakankamai apsirūpina deguonimi.

Ką tiksliai reiškia „valyti dažniau“? Tai reiškia, kad grįžus namo, iš karto reikia kruopščiai nuvalyti odą. Valomąsias priemones reikia naudoti ir prieš einant miegoti. Patariama naudoti priemones, kurių sudėtyje nėra šarmų. Sausos odos savininkėms vasarą nepatariama naudotis šveitikliais. Vietoje jų, geriau veidą nuvalyti natūraliomis, „naminėmis“ švelniomis priemonėmis (pavyzdžiui, užplikytais avižiniais dribsniais).

Veido prausimuisi vasarą tinkamiausias kambario temperatūros vanduo. Žinoma, kepinant saulei norisi atsigaivinti ir nusiprausti lediniu vandeniu, tačiau neverta taip elgtis. Geriau pasinaudokite terminiu vandeniu.

Kita, ne ką mažiau svarbi sausos odos priežiūros procedūra – drėkinimas. Terminis vanduo nuramina jautrią odą ir sustiprina jos apsaugines funkcijas. Be to, vandens purškimas odą veikia kaip mikro masažas.

Jei po ranka neturite terminio vandens, kuo puikiausiai jį atstos paprasčiausias mineralinis vanduo. Po veido valymo oda drėkinama ir tik po to dedama maitinanti kaukė ar tepamas kremas. Drėkinti veidą vasarą reikia ir dieną, ir vakare. Dieną vertėtų naudoti lengvą kremą, kuris ne tik drėkina, bet ir apsaugo odą nuo saulės. Labai gerai, jei kremo sudėtyje yra E vitamino. Naudoti to paties kremo ir vasarą, ir žiemą negalima, kad ir koks geras jis bebūtų, nes „žieminė“ kosmetika yra riebesnė, o jos naudojimas vasarą gali užkimšti poras.

Rūpinantis sausa oda vasarą, labai svarbus teisingas jos maitinimas. Maitinimas – tai ir veido odos priežiūros kosmetinės priemonės, ir teisinga mityba. Sezoniniai vaisiai ir daržovės padeda odai kovoti su neigiamais aplinkos veiksniais (pavyzdžiui, saule ir vėju). Maitinančios veido kaukės iš vaisių ir daržovių ne ką blogiau maitina sausą odą nei pirktinės kosmetinės priemonės. Tačiau atminkite, kad sausa oda itin jautriai reaguoja į vaisių rūgštį, todėl kaukes reikia daryti kiaušinių trynio, grietinėlės arba pieno pagrindu.

Saulėtą vasarą nepamirškite akinių nuo saulės, taip išvengsite smulkių raukšlelių aplink akis. Perkant akinius, rinkitės tokius, kurie dengtų kuo didesnę veido dalį. Taip pat, ilgai būnant kaitrioje saulėje nepamirškite plačios skrybėlės.

Rūpinkitės savo oda tinkamai ir atrodysite gražiai, gaiviai bei pritrenkiančiai!

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius