-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip rūpintis paakių oda?

Akys – ne tik mūsų ryšys su supančiu pasauliu, bet ir svarbus grožio bei sveikatos atspindys. Oda aplink akis yra labai pažeidžiama, plona, jautri ir joje anksčiausiai pradeda matytis senėjimo požymiai. Todėl jai reikalingas ypatingas dėmesys.
Paakių priežiūra
Paakių priežiūra / Nadia Nameless, Flickr.com
Temos: 1 Akys

Išskirtinis šios veido vietos švelnumas ir jautrumas reikalauja specialios priežiūros, kuri užtikrintų įvairių tam skirtų priemonių veiksmingumą, suderinamumą, nesukeltų sudirgimų, paraudimų, pleiskanojimo ir pan.

Išvengti plonos ir jautrios paakių odos senėjimo procesų neįmanoma, tačiau galima juos nutolinti. Tai padaryti padeda įvairios kosmetinės priemonės, kurios odą drėkina ir maitina, apsaugo ją, lėtina smulkių raukšlelių susidarymo procesus, taip pat naikina vokų patinimus bei tamsius ratilus po akimis.

Atminkite, kad reikia pradėti rūpintis paakių odos priežiūra nepriklausomai nuo amžiaus, o atsižvelgiant į individualius savo odos bei organizmo ypatumus.

Paakių odos priežiūrą reikia pradėti nuo valymo. Todėl, valant dekoratyvinę kosmetiką švelniais, lengvais judesiais, labai svarbu naudotis specialiomis priemonėmis, skirtomis akių makiažo valymui.

Pradėjus rūpintis paakių oda, naudokite drėkinančias priemones, apsaugančias nuo žalingo aplinkos ir saulės poveikio, kad kuo ilgiau išsaugotumėte odos jaunystę.

Intensyvią paakių zonos priežiūrą patartina pradėti po 25 metų amžiaus (tačiau reikia atsižvelgti į individualią odos būklę). Pirmiausia smulkios raukšlelės atsiranda ant vokų, nes oda šioje srityje yra kelis kartus plonesnė nei kitose veido vietose, be to ji nuolatos patiria krūvį. Per dieną akys padaro nuo 10 iki 24 tūkstančių judesių – prisimerkia nuo saulės ar dulkių, jose atsispindi mūsų emocijos ir šiaip, tiesiog mirksi. Dėl to atsiranda mimikos raukšlelės. Tačiau ne tik supanti aplinka ir mūsų emocijos „išbando“ akis: kasdieninis makiažas ir jo valymas taip pat jas išvargina. Todėl visas šias procedūras reikia atlikti labai atsargiai, švelniai, netrinant bei netempiant paakių odos.

Paburkimą ir tamsius ratilus po akimis galima priskirti prie dažniausiai pasitaikančių problemų, kurios gali atsirasti ir jauname, ir vyresniame amžiuje.

Vokai paburksta, nes miego metu limfos nutekėjimas sulėtėja, medžiagų apykaitos produktai nešalinami iš organizmo. Plona vokų oda išsitempia, susiformuoja patinimai. Tamsūs ratilai po akimis atsiranda dėl tamsaus veninio kraujo tekėjimo kraujagyslėmis sulėtėjimo (dėl genetinio paveldimumo, nuovargio, stresų). Kraujo pigmentas persišviečia per ploną, švelnią ir jautrią paakių odelę. Specialios šioms problemoms šalinti skirtos akių odos priežiūros priemonės pasižymi labai lengva, švelnia tekstūra (gelio tipo), kad neapsunkintų būklės.

Moterims nuo 35 iki 55 metų jau reikia paakių priežiūros priemonių, kurios lygina bei stiprina odą ir mažina ratilus po akimis. Su amžiumi tamsūs ratilai labiau išryškėja, be to atsiranda vis daugiau naujų raukšlelių, o jau esamos tampa labiau pastebimos. Tokių kosmetinių priemonių sudėtyje turi būti aktyvių komponentų, kurie atkuria odos elastingumą, ją išlygina bei drėkina. Šiame amžiaus etape reikia naudoti intensyvaus veikimo serumus, kaukes.

Kaip teisingai naudoti priežiūros priemones: kosmetinę priemonę skirtą vokams labai atsargiai ir švelniai užtepkite nedideliu kiekiu. Svarbi kryptis – apatinius vokus tepkite nuo išorinio kampo link vidinio, ant viršutinių vokų kremą tepkite atvirkščiai, nuo vidinio kampo link išorinio.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius