-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kuo plauti plaukus?

Parduotuvėse gausus įvairiausių plaukų plovimo priemonių pasirinkimas. Kaip išsirinkti tokią, kuri efektyviai puoselėtų plaukus už prieinamą kainą ir nekenktų sveikatai? Užduotis ne lengva. Dažniausiai prireikia daugybės eksperimentų, išbandymų, kol atrandame sau idealiai tinkančią plaukų priežiūros priemonę.
Kuo plauti plaukus?
Kuo plauti plaukus? / Ericka Del Rosario, Flickr.com

Įprasti šampūnai

Įprastų šampūnų sudėtyje yra aktyvios paviršiaus medžiagos SLS (Sodium Lauryl Sulfate), kuri pasižymi kenksmingu poveikiu tiek suaugusiems, tiek vaikams. Prieš plaunant galvą, plaukus gausiai sudrėkinkite vandeniu ir tik tada užtepkite šampūno. Šis paprastas veiksmas padės sumažinti neigiamą agresyvių šampūno ingredientų poveikį.

Liaudiškos priemonės

Liaudiškų plaukų priežiūros receptų yra be galo daug, galima pasiruošti plovimo priemonių iš pelenų, kiaušinio trynių, juodos duonos, acto, kefyro, sodos, rugių ir kt. Kuris variantas tinkamiausias jūsų plaukams yra labai individualu. Tai priklauso nuo plaukų tipo, ilgio, storio. Taip pat plaukus veikia ir tai, koks vanduo naudojamas. Todėl ta pati priemonė skirtinguose regionuose gali suteikti ne vienodus rezultatus. Gali būti, kad iš pradžių pasirinkta priemonė idealiai tiks, o vėliau bus atvirkštinis efektas.

Plaunant plaukus įprastu šampūnu, švaros efektas išlieka ilgiau, nei naudojantis liaudiškais metodais. Bet, „bobučių metodų“ pritaikymas plaunant plaukus – įdomi gyvenimiška patirtis.

Muilas

Jei plaukų plovimui pasirinksite muilą, tuomet geriau naudotis rankų darbo gaminiu, nes jis ekologiškesnis. Tokio muilo sudėtyje gali būti vaistažolių ir eterinių aliejų. Taip pat tinka degutinis muilas (tačiau jis nerekomenduojamas blondinėms, nes gali patamsėti plaukų spalva) arba vaikiškas muilas.

Galimas muilo šalutinis poveikis: pleiskanos, plaukai blogai išsiskalauja, sunkiai išsišukuoja.

Jei galvą plaunate muilu, tai plaukus išskalaukite vėsiu vandeniu.

Natūralūs šampūnai

Šiuo metu parduotuvėse galima įsigyti ir natūralių šampūnų. Priešingai nei įprasti šampūnai, jų sudėtyje nėra agresyviai aktyvių medžiagų.

Svarbiausia, pritaikyti šampūną tinkantį būtent savo plaukų tipui. Geriausia naudoti tos pačios serijos šampūną ir balzamą. Tai sustiprins efektyvumą, plaukai bus lengviau iššukuojami, mažiau velsis. Ypač tai aktualu ilgaplaukėms.

Kuo plauti plaukus – individualus pasirinkimas. Nebijokite kas kart išbandyti naujas priemones, ieškokite sau tinkamiausios ir žavėkite aplinkinius nuostabiais plaukais!

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius