Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kuo vertingi odai ir plaukams sunokę bananai

Nežinote ką daryti su šiek tiek pernokusiais bananais? Tokie vaisiai itin naudingi odai ir plaukams. Pateikiame kelis jų panaudojimo variantus.
Bananai tinka ir grožio procedūroms
Bananai tinka ir grožio procedūroms / Flickr.com
  • Sausai odai. Pats paprasčiausias būdas – sutrinti bananą šakute į košelę ir užtepti ant odos. Palaikykite 15–20 min. Netepkite ant odelės aplink akis. Nuplaukite šią kaukę šiltu vandeniu, po to šaltu. Sausa oda iš karto taps minkštesne, gaivesne.
  • Riebiai odai. Pašalinti riebalinį veido blizgesį padės šis mišinys: sumaišykite 1 sutrintą bananą su 2 arbatiniais šaukšteliais citrinos sulčių.
  • Sausiems plaukams ir galvos odos niežuliui šalinti. Bananuose yra aliejų ir kalio, kurie itin tinka plaukų kaukėms. Smulkintuvu sutrinkite 2 sunokusius bananus, avokadą ir įpilkite 1 jogurto indelį. Šią desertą primenančią kaukę tepkite ant galvos odos ir palaikykite 20 min. Po to plaukus išskalaukite šiltu vandeniu.
  • Kaukė nuo raukšlių. Bananai turtingi E vitaminu, kuris yra jaunystės eliksyras. Drauge su avokadu, kuris yra riebalų rūgščių šaltinis, šie du vaisiai tinkamiausi komponentai jauninančioms kaukėms, kurios išlygina raukšleles, balina pigmentines dėmes.
  • Nuo odos pleiskanojimo. Pasigaminkite bananinį šveitiklį ir naudokite jį negyvų ląstelių pašalinimui. Ingredientai: bananas, avižiniai dribsniai, kokoso aliejus. Naudokite šį šveitiklį periodiškai, 1 kartą per savaitę.
  • Paburkusiems paakiams. Valgykite bananus, tai padės išvengti paakių patinimų. Kalis neleidžia kauptis druskai. Taip pat galite bananų riekeles uždėti ant akių ir kurį laiką palaikyti.
  • Kovai su akne padės bananų žievė. Jos neišmeskite, o patrinkite vidine puse veidą. Po to nuvalykite veidą jogurtu. Procedūrą kartokite 1 kartą per dieną (galima ir dažniau) ir savaitės bėgyje pastebėsite, jog spuogelių sumažėjo. Tačiau, jei pastebėjote odos sudirgimą – nutraukite šią procedūrą.
  • Suskeldėjusiems kulnams. 1–2 bananų minkštimus sutrinkite ir užtepkite ant pėdų, palaikykite 10 min., po to nuplaukite. Tai sumažins odos išsausėjimą, neleis susidaryti naujiems įtrūkimams.
 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius