-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moliūgas – ne tik skanėstai ant mūsų stalo

Namų gamybos kaukės, kremai losjonai iš moliūgo rūpinasi mūsų rankomis, veidu ir visų kūnu. Moliūgo aliejus bei minkštimas labai dažnai naudojamas ir gaminant maistą, ir ruošiant kosmetikos gaminius.
Moliūgo visos dalys yra panaudojamos
Moliūgo visos dalys yra panaudojamos / Flickr.com

O štai moliūgo sėklos dažnai keliauja į šiukšlių dėžę. Be reikalo – jose tiek pat naudingų medžiagų kaip ir kitose moliūgo dalyse: ląsteliena, beta-karotinas, alfa-karotinas, C, E, B ir T vitaminai, kalis, magnis, cinkas ir įvairios aminorūgštys.

Jei kosmetines priemones su moliūgo sėklomis, aliejumi ir miltais ruošite pastoviai, pastebėsite, kaip jūs išgražėsite: odoje susibalansuos vandens kiekis, ji taps elastinga, minkšta ir švelni, o plaukai – minkšti, sveiki ir šilkiniai.

Kaukė sausai ir pažeistai odai

2 šaukštus sumaltų moliūgo sėklų sumaišyti su 1 šaukštu rūgpienio. Į šią masę pridėti 1 arbatinį šaukštelį medaus ir 1 šaukštelį citrinos sulčių. Masę kruopščiai išmaišyti, tepti ant pažeistų vietų ir po 15 minučių nuplauti.

Pienelis pigmentinei odai

Užpilti sumaltas sėklas nedideliu kiekiu vandens. Palaikyti 30 minučių ir nukošti. Gautu pieneliu tepti pigmentines dėmes ir strazdanas, o geriausiai nuplauti su to pačio moliūgo sultimis.

Balinamasis losjonas veidui

Du šaukštus maltų moliūgo sėklų sumaišyti su 3 šaukštais vandens ir palikti 1 valandai, gautą masę nukošti. Į nukoštą skystį įpilti 1 šaukštą medaus ir viską gerai išmaišyti. Gautu losjonu tepti veidą keletą kartų per dieną.

Jauninamasis nuoviras

1 stiklinę sumaltų moliūgo sėklų užpilti litru vandens, užvirinti ir palikti 2-3 valandoms. Nukošti. Gautu nuoviru valyti veidą, kaklą, rankas, pečius, dekoltė sritį.

Kaukė plaukams

Nuplauti moliūgo sėklas, išlukštenti ir sutrinti iki košės. Į gautą masę įpilti atvėsinto virinto vandens santykiu 1:10 ir kruopščiai sumaišyti iki vienalytės masės. Prieš galvos plovimą šia emulsija ištrinti plauktu ir galvos odą. Užsivynioti šiltą rankšluostį ir palikti 20 minučių. Plaukus nuplauti minkštu šampūnu.

Moliūgo miltų kaukė

Imti 2 šaukštus moliūgo miltų, pridėti kiaušinio baltymą, gerai išmaišyti ir užtepti ant veido. Po 15-20 minučių nuplauti šiltu vandeniu.

Kaukė brandžiai odai

Marlę sudrėkinti karštame vandenyje, išgręžti ir ant jos lygiu sluoksniu tepti moliūgų aliejų. Sumirkusią aliejumi medžiagą dėti ant veido ir kaklo, uždengti rankšluosčiu. Laikyti 25-30 minučių, nuplauti šiltu vandeniu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius