Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Odos priežiūra vasarą

Vasara – visų laukiamas ir mėgiamas periodas. Gausybė vaisių ir daržovių, šilta saulė, gaivūs ežerai... Atrodytų, būtent šiuo metų laiku mūsų oda privalo būti graži, sveika ir švytėti. Tačiau odai reikia specialios – vasarinės – priežiūros. Tad kaip rūpintis savo oda vasara?
Veido priežiūra vasarą
Veido priežiūra vasarą / Flickr.com

Pirmiausia, „vasarinės“ odos priežiūros priemonės privalo giliai valyti ir drėkinti odą, kontroliuoti odos riebalų išskyrimą ir šalinti blizgesį. Valomąsias odos priemones reikia naudoti 2 kartus per dieną – ryte ir vakare (žinoma, taip darome ir žiemą, tačiau „žieminės“ priemonės yra švelnesnės, nei „vasarinės“). 2–3 kartus per savaitę odą reikia palepinti kaukėmis su kaolinu (baltuoju moliu). Jei jūsų oda yra linkusi į riebalavimąsi, tuomet „gelbėjimosi ratu“ gali tapti specialus matinis kremas. Jį reikia tepti po veido odos drėkinimo ant labiausiai probleminių odos vietų: kaktos, nosies, smakro.

Vitaminai, kuriuos gaunate su maistu, žinoma, naudingi ir jūsų odai, tačiau, ją reikia ir papildomai „pamaitinti“. Itin teigiamai odą veikia kaukės iš natūralių komponentų, kurias visai nesunku pasigaminti:

  • Petražolių sultis sumaišykite su grietine, santykiu 1:1. Masę tepkite ant odos, po kurio laiko nuplaukite šaltu vandeniu. Be vitaminizuojančio ir tonizuojančio poveikio, ši kaukė dar ir balina odą.
  • Labai naudinga veidui kaukė iš tarkuoto agurko. Smulkia tarka sutarkuokite šviežią agurką ir užtepkite ant švaraus veido. Prigulkite, atsipalaiduokite, pailsėkite 10 min.
  •  Taip pat efektyvios kaukės iš šviežių žemuogių ar braškių sulčių.
  • Veiksminga priemonė yra kviečių gemalų aliejus. Įpilkite jo truputį į savo veido kremą, kurį įprastai naudojate.

Vasarą rekomenduojama naudoti odos purškiklius, kuriuos galima pasigaminti ir namuose, į vandenį įpylus ramunėlių, erškėtuogių nuoviro ar stiprios arbatos.

Veido oda bus graži ir gaivi, jei ją prausite šiais nuovirais, kuriuos pasigaminsite iš:

  • Apynių spurgų ir šalavijų lapų (lygiomis dalimis).
  • Kraujažolių, šaltalankių žievės, gysločių lapų (lygiomis dalimis).
  • Liepų žiedų, ramunėlių, šalavijų, asiūklio (lygiomis dalimis). 2 valg. šaukštus mišinio užpilti stikline verdančio vandens, palikti 30 min., kad pritrauktų.
  • 1 valg. šaukštą džiovintų rožių žiedlapių (arba šalavijų, ramunėlių, mėtų, petražolių, gysločių, alijošių) užpilti 1,5–2 stiklinėmis verdančio vandens, palikti valandai, po to nukošti, įpilti valg. šaukštą bet kokių mėgiamų rūgščių vaisių arba uogų sulčių.

Lauke, kuomet kepina saulė, veido valymui išbandykite specialias blizgesį sugeriančias servetėles. Jos suteikia veidui matiškumo. Nereikia jomis trinti odos, pakanka prispausti prie veido – ir visi riebalai liks ant servetėlės. Taip pat rekomenduojama naudoti terminį vandenį, jo galima užpurkšti tiek ant nuvalytos odos, tiek ir ant makiažo – smulkūs vandens lašeliai atgaivins odą ir visiškai nesugadins makiažo.

Karštą vasarą visuomet po ranka turėkite reikiamo jums atspalvio kompaktinę pudrą. Tinkamiausia tokiu laiku yra mineralinė pudra, jos pagalba užmaskuosite smulkias raukšleles, pakoreguosite veido atspalvį, suteiksite jam matiškumo ir apsaugosite odą nuo kenksmingų saulės spindulių.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius