Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Orchidėjos – grožis grožiui

Ant mūsų palangių puikuojasi karališkosios gėlės – orchidėjos, kurios skatina grožį ir kūrybingumą. Labai smagu šias gėlės nusipirkti, o dar smagiau – gauti dovanų. Orchidėjomis galima ne tik grožėtis, bet jų grožį išnaudoti ir savo grožiui.
Orchidėja skatina kūrybiškumą ir rūpinasi mūsų grožiu
Orchidėja skatina kūrybiškumą ir rūpinasi mūsų grožiu / Flickr.com

Daugumoje šalių priemonės, paruoštos iš orchidėjų, naudojamos gydyti padidėjusį kraujospūdį, skrandžio, kepenų, šlapimo pūslės negalavimus, neurologinius susirgimus ir netgi radikulitą. Šios gėlės puikiai tinka žaizdų ir opų gydymui. Orchidėjų arbata veikia tonizuojamai.

Tikriausiai namuose turite arba turėjote bent vieną kosmetikos priemonę, kurioje vyrautų orchidėjos. Būtent jos minkština, drėkina odą ir suteikia elastingumo. Orchidėjas galime panaudoti ir namuose.

Losjonas iš orchidėjų

Puslitrinio stiklainio trečdalį pripildykite šviežių orchidėjos lapelių. Užpilkite odekolonu, užkimškite ir padėkite tamsioje vietoje savaitei. Po to losjoną galima naudoti ryte ir vakare, skiedžiant mišinį su atvėsintu virintu vandeniu 1:1.

Kaukė iš orchidėjų riebiai odai

2 šaukštus sumaltų šviežių orchidėjų sumaišyti su 1 šaukštu sutrintos varškės ir 1 šaukštu grietinės. Gerai sumaišyti ir užtepti ant veido 15 minučių. Nuvalyti vatos tamponu, sumirkytu žalia arbata. Po 5 minučių nuplauti kambario temperatūros vandeniu.

Kaukė riebiai odai

2 šaukštus sumaltų orchidėjų sumaišyti su 1 šaukštu medaus ir pripilti pieno iki kremo tirštumo masės. Užtepti ant veido 15 minučių, nuplauti kambario temperatūros vandeniu.

Jauninamoji kaukė

1 šaukštą sumaltų baltųjų orchidėjų sumaišyti su 1 šaukštu alijošiaus sulčių ir 2 lašeliais alyvuogių aliejaus. Užtepti ant veido 20 minučių, nuplauti šiltu vandeniu. Veidą patrinti ledo kubeliais arba negazuotu mineraliniu vandeniu.

Prausimosi nuoviras

Šviežių orchidėjų žiedlapių saugą užplikyti virintu vandeniu ir palikti nakčiai. Nukošti. Praustis ryte, o už 15 minučių nusiprausti įprastai.

Šis nuoviras tinka ir kojų vonelėms. Po vonelės kojas nuprausti ir patepti kremu. Kojytės suminkštės, atjaunės ir taps švelniomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius