Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Parafinas kosmetikos procedūrose

Daugeliui parafinas asocijuojasi su žvakėmis. Tačiau jis naudojamas ir medicininiais bei kosmetiniais tikslais. Parafinas gaunamas perdirbant naftą, yra gelsvos ir baltos spalvos.
Parafininė vonelė rankoms
Parafininė vonelė rankoms / Flickr.com

Kosmetinėse procedūrose specialistai rekomenduoja naudoti baltą parafiną, kuris nepasižymi jokiomis dirginančiomis savybėmis, oda gerai jį toleruoja.

Parafino masė kosmetikoje gali būti naudojama tik kartą, nes ji sutraukia ir kaupia įvairius odos nešvarumus.

Prieš naudojant parafiną reikia pašildyti iki 75–80 C sausame inde. Jis nesukelia nudegimų, tačiau šią masę galima tepti tik ant sausos odos. Dažniausiai parafino kaukės naudojamas atjauninti odai, pašalinti randelius, spuogelius, sugrąžina odai elastingumą, mažina patinimus, paburkimus, tinka rankų ir nagų priežiūrai.

Į specialiai paruoštą kosmetinį parafiną yra pridedama įvairių medžiagų – eterinių aliejų, alavijų sulčių, vitaminų ir kt.

Kaukės iš parafino gerina kraujotaką, stimuliuoja odos liaukų darbą, skatina toksinų ir nešvarumų išsivalymą per poras. Oda išvaloma, tampa lygesne, išnyksta spuogai.

Paprastai parafinas netepamas tiesiai ant odos, pirmiausia ji padengiama storu kremo ar kokios nors kaukės sluoksniu.

Kaukių iš parafino kursas – 25 procedūros kas 2–3 dienas. Šios procedūros nerekomenduojamos sergantiems širdies ir kraujagyslių ligomis, širdies neuroze bei hipertenzija.

Universali parafino kaukė

50 g balto parafino įdėti į nedidelį, sausai išvalytą puodą ir atsargiai pašildyti. Parafinas yra labai degus, todėl saugumo dėlei geriau tirpinti jį vandens vonelėje atsargiai maišant.

Šepetėliu užtepti ant sausos odos kelius sluoksnius kaukės. Ant viršaus uždėti maistinę plėvelę ir užkloti rankšluosčiu. Po 15 min. kaukę pašalinti.

Kaukė sudirgusiai ir patinusiai odai

Į vandens vonelėje pašildytą parafiną įdėti 1 valg. šaukštą džiovintų susmulkintų rugiagėlių žiedlapių, gerai išmaišyti. Šepetėliu užtepti ant veido 3 sluoksnius kaukės. Po 15–20 min. kaukę pašalinti.

Kaukė sausai odai

Į karštą parafiną įdėti 1 arbatinį šaukštelį šaltalankių aliejaus ir tepti ant veido 45–60 C temperatūros.

Atjauninanti kaukė

Ištirpinti 50 g parafino ir 1 arbatinį šaukštelį bičių vaško, išmaišyti, įdėti 1 arbatinį šaukštelį kakavos sviesto ir 1 arbatinį šaukštelį alyvuogių aliejaus. Viską gerai išmaišyti mediniu šaukštu ir tepti ant odos, prieš tai patepus ją alyvuogių aliejumi. Veidą pridengti servetėle ar rankšluosčiu. Po 15 min. kaukę pašalinti.

Kaukė suvytusiai odai

Ištirpinti parafiną ir tepti masę ant odos, prieš tai patepus ją žuvų taukais. Veidą uždengti servetėle arba rankšluosčiu. Po 15–20 min. kaukę pašalinti. Veidą nuvalyti toniku ir patepti drėkinančiu kremu.

Drėkinanti kaukė rankoms

Parafiną pašildyti ir panardinti į jį plaštakas. Ištraukti, leisti apdžiūti ir vėl panardinti į parafiną – atlikti tai 3 kartus. Užsimauti celofanines pirštines, ant viršaus – vilnones kumštines pirštines.

Po 20 min. parafiną pašalinti. Ši kaukė gerina kraujotaką, lygina ir minkština odą. Procedūrą rekomenduojama atlikti 2 kartus per mėnesį, darant 2 savaičių pertrauką.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius