-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasirinkimo teisė: naminės priemonės ar pirktinė kosmetika?

Visos moterys nori būti sveikos, gražios ir kuo ilgiau išlikti jaunos. Rūpinantis savo grožiu, dažnai iškyla klausimas: kas naudingiau ir efektyviau, namų sąlygomis pasigamintos kosmetikos priemonės ar pramoninė produkcija?
Naminė ar pramoninė kosmetika?
Naminė ar pramoninė kosmetika? / Flickr.com

Namų kosmetikos privalumai

Patogumas. Jums nereikia lakstytis po parduotuves, kad įsigytumėte veido kaukę ar kitą priemonę. Šiuo atveju, visus ingredientus galima rasti namie. O jei netyčia po ranka neturite kokio nors reikiamo ingrediento, lengvai galima jį pakeisti kitu, nuo to gaminamos priemonės nauda nesumažės. Juk namų gamybos veido kaukių, šveitiklių ir kitų rūšių kosmetinių priemonių receptų yra labai gausus pasirinkimas.

Natūralumas. Tai turbūt svarbiausias privalumas. Jūs tiksliai žinote ką naudojate, pati atsakote už ingredientų kokybę. Namų kosmetikoje nėra cheminių medžiagų, kurios dažnai sukelia įvairias alergines reakcijas.

Taupumas. Pasiskaičiuokite piniginį skirtumą tarp namų ir pramoninių kosmetinių priemonių. Juk, pavyzdžiui, panaudoti kavos tirščius celiulito šalinimui yra kur kas pigiau, nei pirkti brangias anticeliulitines priemones.

Namų kosmetikos trūkumai

Sugaištama laiko priemonei pasiruošti, trumpas galiojimo terminas ir tam tikros laikymo sąlygos. Įsigijus kosmetikos gaminį parduotuvėje, galima pastatyti jį lentynėlėje ir nesukti sau galvos dėl specialių laikymo sąlygų ar itin trumpo galiojimo laiko. Namų kosmetikai reikalingas laikas ne tik jos paruošimui, bet ir specialios laikymo sąlygos, reikia atidžiai stebėti tinkamumo naudoti laiką.

Nepatikrinti ingredientai. Viskas puiku, jei gyvenate ekologiškai švarioje aplinkoje, auginate daržoves, turite sodą, nenaudojate jokių cheminių trąšų, o ganykloje ganosi karvė, kuri duoda gerą pieną. Tačiau toli gražu ne visi gali tuo pasigirti. Naminiai produktai, pirkti turguje ar iš ūkininko nėra kruopščiai patikrinti. Kalbant apie pramoninę kosmetiką, jos ingredientai yra tikrinami laboratorijose, gaminiai gaminami pagal griežtai reglamentuotas technologijas.

Gydomųjų žolelių, žinoma, galima įsigyti vaistinėje, tačiau natūralios kavos, grietinės, kiaušinių, daržovių kokybė gali būti abejotina.

Neištirtas poveikis. Mokslinėse laboratorijose atliekami įvairūs gaminamų kosmetinių priemonių tyrimai, tobulinamos jų formulės, tiriamas poveikis, veiksmingumas, nustatomas galimas šalutinis poveikis. Sukurta visa sudėtinga sistema, kuri kontroliuoja veikliųjų ingredientų koncentraciją produkte, nustatomos teisingos jų proporcijos, kurios nepakenks odai, o ją puoselės.

Neįmanoma patikrinti į kokius odos sluoksnius prasiskverbia namų gamybos priemonės. Todėl, jos dažniausiai išsprendžia tik mažą problemą – sudrėkina odos paviršių ir sumažina sudirgimą.

Kosmetologų nuomonė

Įsitikinus namų kosmetikos ingredientų natūralumu, galima šias priemones naudoti grožio ritualams tiek, kiek Jums norisi. Tačiau visiškai jais pakeisti pirktines kosmetikos priežiūros priemones gali tik jaunos merginos, nes jų oda nereikalauja ypatingos priežiūros, kad būtų graži ir jauna. Moterims, kurioms virš 30, patariama derinti natūralias namų kosmetikos priemones su pramoninėmis. Kaip tą daryti, galite pasitarti su savo kosmetologe, kuri įvertins Jūsų odos būklę. Yra atvejų, kai odos problemų nepadeda išspręsti nei naminė, nei pirktinė kosmetika. Tam tikrais atvejais, tą padaryti gali tik grožio salonų procedūros.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius