Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskaičiuokime, kiek iš tikrųjų odos priežiūros priemonių reikia naudoti?

Įvairių kosmetinių priemonių efektyvumas priklauso ne tik nuo jose esančių ingredientų bei receptūros, bet ir nuo to ar naudojamas tam tikro produkto protingas kiekis. Per skrupulingas taupumas arba, atvirkščiai, nesaikingas vartojimas gali suteikti visai kitokį poveikį nei tikitės ir turėti nevienodas pasekmes. Pasitikrinkite, ar viską darote teisingai?
Kokią ir kiek kosmetikos reikia naudoti?
Kokią ir kiek kosmetikos reikia naudoti? / Flickr.com

Kad veidas atrodytų gaivus ir pailsėjęs ryte, reikia juo kruopščiai pasirūpinti iš vakaro. Kasdieniniu vakariniu ritualu turėtų tapti prausimasis kontrastiniu vandeniu, odos nuvalymas ir maitinančios priemonės užtepimas.

Naktinis kremas

Riebaus maitinančio veido kremo pakanka žirnio dydžio vienam užtepimui. Tačiau, jei taupote maitinančio naktinio kremo sąskaita, oda negaus būtinų medžiagų, gali imti pleiskanoti, atsirasti paraudimai, tempimo pojūtis. O jei kremo užtepsite per gausiai, oda bus perkrauta, sutriks jos „kvėpavimas“.

Kaip užtepti? Likus dvejoms valandoms iki miego lengvais masažiniais judesiais užtepkite kremo ant veido. Po pusvalandžio veidą nuvalykite servetėle, kad pašalintumėte kremo perteklių.

Patarimas. Jei kremą laikote šaldytuve, prieš tepant sušildykite jį rankose. Kad kremas tolygiau pasiskirstytų ant veido, prieš tai odą sudrėkinkite toniku arba losjonu. Drėgmė – puikus kosmetinės priemonės aktyviųjų medžiagų laidininkas.

Dieninis kremas

Lengvoji kosmetika – dieninis kremas, gelis, emulsija, serumas ir pan. yra lengvesnės tekstūros, šių priemonių vienam kartui reikia dviejų žirnių dydžio.

Kaip užtepti? Tepkite taip – lašelis ant kaktos, lašelis ant nosies, ant skruostų ir likusi dalis ant smakro. Produktą kruopščiai paskirstykite ant veido odos.

Patarimas. Kremus, emulsijas ir kt. panašias priemones geriausia tepti po tonizuojančių priemonių panaudojimo. Patartina naudoti naktinio ir dieninio kremų komplektus.

Paakių odos kremas, gelis

Nors šis produktas dažniausiai būna ne iš pigiųjų, tačiau neverta taupyti jo sąskaita. Juo labiau, kad jo reikia visai menko kiekio, tad šios priemonės užteks ilgam. Vienam kartui reikia dviejų ryžių dydžio kiekio. Padauginus šios priemonės gali atsirasti paakių pabrinkimai.

Kaip užtepti? Kremą tepkite nuo išorinio akies krašto link vidinio.

Patarimas. Priemonę ant paakių odelės geriausia paskirstyti bevardžių pirštų pagalvėlėmis, nes šie pirštai „silpniausi“, todėl užteps kremą švelniausiai. Jei kremas su aplikatoriumi, naudokite jį atsargiai, švelniai, nespauskite.

Maskuojančios priemonės

Šių priemonių užduotis – paslėpti odos defektus ir trūkumus. Tačiau padauginti jų negalima, nes maskuojanti priemonė virs dėmesį pritraukiančia. Optimalus maskuojančios priemonės kiekis – vieno žirnio dydžio.

Kaip užtepti? Reikiamą produkto kiekį išspauskite ant pirštų pagalvėlių ir padėkite kelis taškelius toje srityje, kurią reikia tobulinti. Švelniai, netempiant odos, tapšnojant pirštų pagalvėlėmis sujunkite šiuos taškus.

Patarimas. Užtepus maskuojančią priemonę, paviršių plonu sluoksniu papudruokite biria pudra. Taip priemonė laikysis ilgiau ir bus mažiau pastebima.

Apsauga nuo saulės

Šioms priemonėms galioja taisyklė – geriau daugiau, nei nepakankamai. Juo labiau, kad apsaugos nuo saulės priemonės galioja tik vieną sezoną. Veidui tokios priemonės reikia 1/3 arbatinio šaukštelio dydžio, kūnui – 3 valgomųjų šaukštų.

Kaip užtepti? Pirmiausia užtepkite priemonę ant veido, po to – kūno. Pradėkite nuo kojų, liemens, galiausiai patepkite rankas, kaklą, dekoltė sritį.

Patarimas. Kosmetines priemones apsaugančias nuo saulės reikia pakartotinai užtepti ant odos kas 2–3 valandas.

Kūno kremas, pienelis

Nusiprausus duše ar vonioje kūną reikia sudrėkinti, nes jis praranda savo apsauginį potencialą. Optimali kūno kremo dozė – stalo teniso kamuoliuko dydžio. Šio kiekio pakanka išsitepti visą kūną.

Kaip užtepti? Tepti taip pat, kaip ir priemonę nuo saulės.

Patarimas. Jei norite atsikratyti celiulito, tuomet ant probleminių kūno vietų tepkite ne kūno kremą, o specialias anticeliulitines priemones. Kad būtų veiksmingiau, prieš tepant odą „paruoškite“: pamasažuokite specialiu masažuokliu ar šiurkščia pirštine.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius