-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penki kosmetinio molio atspalviai tobulai odai

Veido kaukių gamyboje namų sąlygomis labai dažnai naudojamas kosmetinis molis. Dažniausiai naudojamos penkios molio rūšys, kurios suteikia odai spindesio, ją drėkina, gaivina bei puoselėja.
Veido kaukės gražina odą
Veido kaukės gražina odą / Faylyne, Flickr.com

Skirtingų atspalvių molis pasižymi ir skirtingu poveikiu. Veido kaukės su įvairiais kosmetiniais moliais gali padėti išspręsti daugelį odos problemų. Svarbiausia, išsirinkti tinkamiausią rūšį Jūsų odos tipui.

Mėlynasis molis

Švelniai valo odą, tuo pačiu gerina kraujotaką. Skatina ląstelių regeneraciją, lygina raukšles. Beje, šis molis naudingas ir vyrams, tačiau ne veido odai, o kaip priemonė nuo ankstyvo plaukų slinkimo.

Veido kaukės receptas: į indą supilti po 3 arb. šaukštelius mėlynojo molio ir pieno. Įpilti 1 arb. šaukštelį medaus ir tokį pat kiekį migdolų aliejaus. Visus ingredientus išmaišyti iki vientisos masės ir tepti ant veido. Po 15 min. kaukę nuplauti šiltu vandeniu.

Geltonasis molis

Dovana suglebusiai odai. Aprūpina ją deguonimi, padeda pašalinti toksinus ir saugo nuo neigiamo aplinkos poveikio.

Veido kaukės receptas: 2 valg. šaukštus geltonojo molio sumaišyti su 1 arb. šaukšteliu medaus ir citrinos sultimis, įmušti kiaušinio baltymą. Viską kruopščiai išmaišyti ir tepti ant veido, po 15 min. kaukę nuplauti šiltu vandeniu.

Baltasis molis

Kaukės iš baltojo molio – jaunystės ir grožio eliksyras riebiai veido odai. Jis sutraukia poras, sugeria riebalų perteklių, reguliuoja riebalinių liaukų darbą. Jo poveikis švelnus, todėl tinka ir itin jautriai odai.

Veido kaukės receptas: 2 valg. šaukštus baltojo molio sumaišyti su nedideliu kiekiu vandens. Gautas mišinys turi būti neriebios grietinės konsistencijos. Į kaukę įpilti 1 arb. šaukštelį medaus ir įmušti kiaušinio baltymą. Tepti ant veido, po 15 min. kaukę nuplauti šiltu vandeniu.

Žaliasis molis

Ši molio rūšis efektyviai kovoja su raukšlėmis. Reguliariai naudojant kaukes su žaliuoju moliu, raukšlelės išsilygina, oda bus pamaitinta ir sudrėkinta.

Veido kaukės receptas: 2 valg. šaukštus žaliojo molio sumaišyti su 1 arb. šaukšteliu vynuogių kauliukų aliejaus, įpilti 2 valg. šaukštus pieno ir 1 valg. šaukštą medaus. Viską kruopščiai išmaišyti ir tepti ant veido bei kaklo. Po 15 min. kaukę nuplauti vėsiu tekančiu vandeniu.

Raudonasis molis

Tonizuoja odą, mažina uždegimus bei sudirgimus. Odai suteikia elastingumo, gerina kraujotaką.

Veido kaukės receptas:1 valg. šaukštą raudonojo molio sumaišyti su 2 valg. šaukštais pieno, įmušti kiaušinio trynį ir įdėti porą pipirmėtės lapelių (susmulkintų). Tepti ant veido, po 15 min. kaukę nuplauti šiltu vandeniu.

Tačiau, kad ir kokią veido kaukę pasirinktumėte, ji nebus efektyvi, jei neteisingai ją užtepsite. Prieš tepant molio kaukes, veido oda privalo būti kruopščiai nuvalyta, kad molis galėtų prasiskverbti į gilesnį odos sluoksnį. Kaukes reikia naudoti reguliariai.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius