-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Plaukai, nagai, oda: atgaivinkime po žiemos

Šalčiai traukiasi, tačiau po jų lieka sausa oda ir nušiurę plaukai. Tad imkimės priemonių, kad pavasarį pasitiktume gražios ir geros nuotaikos.
Pavasarį laikas atsinaujinti
Pavasarį laikas atsinaujinti / Christine Jessica, Flickr.com

Plaukai

Žiemą galvos oda išskiria mažiau riebalų. Sausumą padidina ir kasdieninis galvos plovimas šampūnu. Pasistenkite apsieiti be galvos plovimo šampūnu 2–3 dienas, plaukus tepkite aliejais ar kondicionieriais. Tai padės atstatyt galvos odos riebalų balansą.

Kita problema, kuri lieka po žiemos – besiįelektrinantys plaukai šaltu oru. Sutvarkyti piestu stojančius plaukus padės nenuplaunamas purškiamas kondicionierius. Patariama jį naudoti ir po džiovinimo plaukų džiovintuvu. Taip pat veiksminga priemonė – giliai drėkinanti plaukų kaukė kartą per savaitę.

Patarimas. O kaip padėti plaukams per trumpą laiką? Nusipirkite vaistinėje vitamino E aliejaus pavidalu ir iššukuokite juo plaukus prieš plovimą.

Lūpos

Žiemą neapsieiname be lūpų balzamo. Tačiau per dažnas jo naudojimas turi neigiamą efektą. Balzamai sukuria barjerą ant lūpų paviršiaus, kuris tampa pernelyg tirštas ir tankus. Dėl to lupų oda negauna pakankamai drėgmės, nes ant jų paviršiaus susidaro tanki plėvelė, kuri nepraleidžia jokių naudingų medžiagų.

Kad išvengtumėte šios problemos, dermatologai ir kosmetologai rekomenduoja rinktis drėkinančius balzamus lūpoms, kuriuose yra lipidų. Šios medžiagos sukuria laikiną barjerą, palaipsniui įsigerdamos ir gydydamos odą. Šaltuoju sezonu nenaudokite lupų balzamų su mentoliu.

Patarimas. Paprastas vazelinas padės greitai atstatyti lūpų odą. Tepkite juo lūpas kas vakarą, ši priemonė apsaugos nuo sauso oro.

Veido oda

Norint atgaivinti veido odą po šaltojo sezono, teks kuriam laikui pamiršti savo įprastas priežiūros priemones. Viena iš priežasčių – pavargusi oda. Kita priežastis ta, kad kai kuriose priemonėse yra cheminių medžiagų, kurios sausina odą. Ypač tai būdinga su senėjimu kovojančioms priemonėms. Jos šalina raukšles, tačiau didžiulė anti-age ingredientų koncentracija neveikia drėkinančiai.

Veido odą atgaivinsite kurį laiką naudojant tik drėkinančias priemones, be senėjimą stabdančio efekto. Naudojamuose produktuose privalo būti efektyvūs drėkinantys ingredientai, tokie kaip keramidai, pieno rūgštis, peptidai, glicerinas.

Patarimas. E vitaminas aliejaus pavidalu padės labai greitai sudrėkinti odą. Įlašinkite kelis jo lašelius į savo įprastai naudojamus kremus ir kremines pudras.

Kūno oda

Norint atgaivinti kūno odą, pradėkite naudoti itin švelnias prausimosi priemones. Taip pat kartą per savaitę atlikite sausą kūno šveitimą. Tai padės išsaugoti odos riebalų balansą, o kūno oda sugers daugiau kremo ar losjono drėkinamųjų ingredientų.

Patarimas. Įsigykite oro drėkintuvą savo miegamajame. Tuomet bent miego metu oda nepraras drėgmės.

Nagai

Sausi, lūžinėjantys nagai – dažna problema po žiemos. Naudokite specialias priemones apynagių odelių drėkinimui. Atkreipkite dėmesį, kad aliejai drėkina geriau nei losjonai. Prieš einant miegoti užsimaukite pirštines, kad priemonė veiktų visą naktį.

Patarimas. Paprastas alyvuogių aliejus iš prekybos centro veikia ne ką prasčiau nei brangūs manikiūriniai aliejai apynagių odelėms.

Mityba

Kalbant apie bendrą organizmo atstatymą po žiemos, negalima pamiršti ir mitybos. Atstatymas privalo būti ne tik išorinis, bet ir vidinis. Pats paprasčiausias dalykas, kuri galime padaryti po sausos ir agresyvios žiemos – tai įtraukti į savo racioną omega–3 riebalų rūgštis. Lašiša, sardinės, tunas, migdolai – šie produktai itin naudingi organizmui.

Po žiemos svarbūs C ir E vitaminai. Jų gausu citrusiniuose vaisiuose, raudonose paprikose, brokoliuose, saulėgrąžose, riešutuose. Taip pat nepamirškite ir tokio elemento kaip biotinas. Jis stimuliuoja ląstelių augimą, kuris po žiemos būna sulėtėjęs. Biotino yra kiaušinio trynyje ir riešutuose.

Patarimas. Gerkite kuo daugiau geriamojo vandens, juk mūsų ląstelės sudarytos vandens pagrindu.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius