Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Puošmena – gražūs ir sveiki plaukai

Visais laikais vienas iš moters grožio elementų buvo gražūs ir sveiki plaukai. Ilgi, stori, purūs ir žvilgantys plaukai puošia kiekvieną moterį, tačiau ne visos gali pasigirti tokia gamtos dovana.
Ramunėlių nuoviras plaukams suteiks žvilgesio
Ramunėlių nuoviras plaukams suteiks žvilgesio / Flickr.com

Dažni eksperimentai su savo šukuosena (plaukų dažymas, tiesinimas, garbanojimas ir pan.) nualina plaukus. Ar mes mokame juos tinkamai prižiūrėti? Greitai brūkštelime šūkomis ir štai visa priežiūra? O po to stebimės, kodėl plaukai slenka, galiukai šakojasi, lūžinėja. Trumpų plaukų šukuosena ne išeitis, kartais ji reikalauja daugiau priežiūros nei ilgos kasos.

Jei norite džiaugtis ilgomis ir storomis kasomis, reikia nuolatos rūpintis savo plaukais. Šiais laikais yra įvairiausių šampūnų, balzamų, kaukių ir kitų priežiūros priemonių, kurias tinkamai parinkus plaukai tikrai taps gražesni. Tačiau, galite pasinaudoti ir liaudiškais receptais, kurie taip pat padės pasiekti norimus rezultatus.

Pirmiausia, reikia nustatyti galvos odos riebumo tipą. Išskiriami normalūs (vidutinio riebumo), riebūs (padidėjusio riebumo) ir sausi plaukai (per mažo riebumo).

Ploniems, trapiems ir sausiems plaukams labai naudingi kompresai iš kiaušinių, medaus ir augalinio (ypač alyvuogių) aliejaus. Įmuškite 1 kiaušinį, įdėkite 1 arbatinį šaukštelį medaus ir 2 arbatinius šaukštelius aliejaus. Ištrinkite šiuo mišiniu galvos odą, apvyniokite plaukus pašildytu rankšluosčiu (tai pagerins kraujotaką). Po 30–40 min. galvą išplaukite. Po tokios procedūros plaukai bus paklusnūs ir gražūs.

Jei plaukai sausi ir slenka, tuomet likus 2 valandoms iki jų plovimo pasidarykite kompresą iš gysločių, ramunėlių, šalavijų ir dilgėlių nuoviro (visų ingredientų lygiomis dalimis). Vieną valgomąjį šaukštą mišinio užpilkite stikline verdančio vandens, po 2 val. nukoškite. Į nuovirą įberkite juodos duonos trupinių. Košelę tepkite ant galvos odos, apvyniokite ją polietileniniu maišeliu ir rankšluosčiu. Po 2 valandų išplaukite plaukus vandeniu.

Riebiems plaukams tinka naudoti kompresus iš kiaušinių ir konjako. Įmuškite 1 kiaušinį, įpilkite 2 arbatinius šaukštelius konjako ir šį mišinį įmasažuokite į galvos odą. Palaikykite 15–20 min., po to galvą išplaukite įprastu būdu. Patirsite dvigubą efektą – kiaušinis maitina plaukus, o konjakas stimuliuoja jų augimą.

Slenkantiems riebiems plaukams padės svogūnų nuoviras. Vidutinio dydžio svogūną smulkiai supjaustykite, užpilkite pusę stiklinės degtinės. Po paros skystį nukoškite ir trinkite juo galvos odą 2–3 kartus per savaitę.

Plaukų puoselėjimui padeda galvos masažas, stiprina bet kokio tipo plaukus. Masažas gerina kraujotaką, teigiamai veikia nervų sistemą, reguliuoja riebalinių liaukų veiklą.

Plaukai bus gražesni, jei juos praskalausite specialiais nuovirais, pavyzdžiui, liepų žiedų nuoviru. 2 valg. šaukštus džiovintų liepų žiedų užpilkite 1 l verdančio vandens, po 30 min. nuovirą nukoškite.

Šviesūs plaukai bus dar gražesni, jei juos skalausite ramunėlių nuoviru (2 valg. šaukštai 1 l karšto vandens), o tamsiems plaukams tinka šviežiai užplikytos juodosios arbatos nuoviras.

Kad plaukai būtų sveiki ir gražūs svarbu yra ir tinkama mityba. Plaukams būtinas B vitaminas (mėsa, ankštinės daržovės), silicis (avižų košė, duona), siera (kiaušiniai, pienas). Valgykite kuo daugiau žuvies, daržovių, vaisių, riešutų. Venkite pernelyg riebaus, sūraus ir aštraus maisto.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius