TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Riešutėliai pelenei

Graikiškas riešutas – labai gražus ir unikalus augalas, ir beveik visos jo dalis galima panaudoti žmogaus gerovei.
Graikinius riešutus valgykite ir naudokite kosmetikoje
Graikinius riešutus valgykite ir naudokite kosmetikoje / Wilbert Kramer, Flickr.com

Visų pirma, mes valgome riešutus, nes jie skanūs ir juose daug mums reikalingų riebalų, vitaminų ir mineralinių medžiagų. 5-7 riešutai per dieną ir jums pakaks riebalų rūgšties visai dienai.

O štai kosmetikoje plačiai naudojamas branduolys, žalių riešutų žievelė, subrendusių riešutų kevalas, lapai ir apyvaisio minkštimas.

Branduolys

Tai pati naudingiausia riešuto dalis: joje yra visos reikalingos žmogui medžiagos – 20 proc. baltymų, 75 proc. naudingų riebalų, vitaminų A, B1, B6, C, E, P, taninai, eteriniai aliejai, fitnocidai. Iš branduolių galima pagaminti efektyvius kosmetikos gaminius.

Maitinamasis kremas. 2-3 riešutus sutrinti ir sumaišyti su 25 g sviesto ir vienu šaukšteliu rūgščių uogų ar vaisių sulčių.

Kevalas

Graikinio riešuto kevale taip pat yra daug naudingų medžiagų: vitaminai, mineralai, taninai, gliukozidai, alkaloidai, organinės rūgštys. Tiesa, sumalti kietą kevalą namuose nėra taip lengva. Tačiau jei būsite kantrios ir plaktuku sutrupinsite kevalą į miltelius, gausite išties kosmetinį lobį.

Kremas-šveitiklis. Pusę stiklinės grietinės, 2 šaukštus kevalo miltelių, 2 šaukštus sutarkuoto ridiko, 3 šaukštus ramunėlių nuoviro – viską sumaišykite ir palikite 5 minutes šaldytuve. Atšaldytą masę tepkite ant rankų, o po 10 minučių nuplaukite šiltu pienu.

Lapai

Stiprus lapų nuoviras naudojamas naudojamas plaukų augimui, taip pat kovojant su akne, rankų ir kojų prakaitavimu.

Nuoviras. 4 šaukštus riešutų lapų užpilkite 0,5 litro vandens, virkite ant silpnos ugnies 15 minučių, nukoškite. Šio nuoviro vonios valo odą, mažina sudirgimus, ji tampa lygi ir švelni. Vonios paruošimui tinka ir švieži, ir džiovinti lapai.

Žalia riešutų žievė

Jei norite natūraliai kaštono spalva dažyti plaukus, naudokite žalią riešutų žievę.

3 šaukštus sumaltos žievės pavirkite 10 minučių 1litre vandens, nukoškite ir atvėsinkite. Keičiant nuoviro koncentraciją, keičiate ir atspalvį.

Iš šios medžiagos galima pasigaminti ir tikrus natūralius dažus, tinkamus dažyti ir žilus plaukus. Tik tuomet reikės daugiau pavargti: žalią riešutų žievę virkite 3 valandas vandenyje, tuomet nukoškite ir išgarinkite likusį vandenį. Į gautą masę reikia įpilti augalinio aliejaus 1:2 proporcija ir tuomet vėl virinti ant silpnos ugnies iki tamsios spalvos. Šiais dažais plaukai dažomi tamsiai rudai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius