Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ryžių grūdeliai grožiui

Kada tiksliai žmonės pradėjo auginti ryžius, niekas nežino, tačiau manoma, kad tai nutiko daugiau nei prieš 3000 metų. Šiuo metu ryžiai yra ne tik neatsiejama Rytų kultūros dalis, bet ir populiarus ir dėl savo maistinių medžiagų vertinamas maistas daugelyje pasaulio šalių.
Ryžių laukai
Ryžių laukai / Flickr.com
Temos: 2 Vonia Nuoviras

Daugiausia ryžių laukų yra Azijoje. Nepaisant to, kad ryžiuose daug krakmolo, valgant juos svoris nedidėja, netgi priešingai, jie yra ne vienos dietos pagrindas.

Ryžiuose yra gerai įsisavinamų baltymų, daug žmogaus organizmui naudingų aminorūgščių ir mikroelementų: kalio, natrio, geležies, fosforo, jodo, cinko ir kt. Deja, itin vertingi B grupės vitaminai yra grūdelių lukštuose, tačiau ir apdirbti ryžiai yra subalansuotos mitybos produktas.

Ar pastebėjote, kad japonės moterys tarsi nesensta? Jų veiduose raukšlelės beveik nepastebimos.  Tai dėka ryžių, kurie yra neatsiejama jų kasdieninio raciono dalis. Šiuose augaluose esanti amino rūgštis padeda atsinaujinti ląstelėms,  taip neleisdama organizmui pasenti ir išlaiko odos elastingumą, plaukų žvilgesį bei nagų tvirtumą. Be to, ryžiai stiprina nervų sistemą. Ar matėte kada isterikę japonę? Stiprina ryžiai širdies ir kraujagyslių sistemą, todėl tautos, kuriuose vienas iš pagrindinių kasdieninių patiekalų ryžiai, beveik nekenčia nuo infarktų, insultų, hipertenzijos.

Pačiais naudingiausiais laikomi rudieji ryžiai. Plikyti ryžiai taip pat išlaiko daugumą maistinių medžiagų. Ryžiai ne tik valgomi, jie naudojami ir kosmetiniais tikslais. Itin populiaru ryžius naudoti organizmo valymams.

Organizmo valymas ryžiais

Imama tiek valgomųjų šaukštų ryžių, kiek žmogui yra metų. Ryžiai nuplaunami ir sudedami į stiklainį, užpilami kambario temperatūros virintu vandeniu, uždengiami polietileniniu dangteliu ir pastatomi į šaldytuvą. Kas rytą reikia išimti  1 valg. šaukštą ryžių ir virti be druskos apie 5 min. Valgyti „ant tuščio skrandžio“. Vandenį iš stiklainio reikia išpilti ir užpilti nauju, vėl pastatyti į šaldytuvą. Procedūra atlikti kasdien,  kol baigsis ryžiai.

Ryžių vonia

Ši vonia suteikia odai švelnumo ir lygumo, pasižymi anticeliulitiniu poveikiu. Jai paruošti reikės 1–2  puodelių ryžių. Juos nuplaukite, supilkite į plono audinio maišelį, užpilkite 1–2 litrais šalto vandens ir pavirkite 5–7 minutes puode. Gautą nuovirą supilkite į vonią, pagulėkite joje 10–15 min.

Ryžių nuoviras veidui

Iš ryžių nuoviro pagaminti ledo kubeliai pasižymi balinančiu poveikiu. 1 valg. šaukštą nuplautų ryžių išvirti 1 stiklinėje vandens, virkite kol visai išvirs, nukoškite per sietelį. Iš šio nuoviro užšaldykite ledo kubelius, jais tepkite veidą rytais ir vakarais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius