-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sidabro vanduo – senovės grožio paslaptys

Sidabras turi daug atspindžių: mėnulio sidabro šviesa, sidabro blyksniai vandeny, sidabrinis lietus... Ir visi žino, kad sidabras – tai vienas iš tauriųjų metalų, nepamainomas papuošalų gamyboje.
Pasidabruoti vandenį galima ir su papuošalais
Pasidabruoti vandenį galima ir su papuošalais / Elena Samsonova, Flickr.com

Sidabras ne tik puošia, bet ir gydo bei dovanoja moterims grožį. Tai plastiškas ir lankstus metalas, kurį gana lengva apdirbti. Yra blizgios baltos spalvos, ir turi savybę atspindėti kitus objektus iki 95 proc. Sidabrą galima lankstyti ir ištiesinti kaip popierių. Grynas sidabras naudojamas tik sidabrinių daiktų gamyboje, o štai juvelyriniai dirbiniai gaminami iš lydinių, dažniausiai sidabras maišomas su variu.

Senovės Persijoje, Egipte, Graikijoje, Romoje sidabras buvo kaip ir auksas piniginis vienetas. O Babilone ir Sirijoje, sidabras buvo šventas metalas. Vis dėl to, aptariamuoju metu tai buvo gana retas metalas. Senoviniuose rytietiškuose sidabro papuošaluose labai didelis procentas aukso.

Jau senovėje žmonės žinojo apie gydomąsias sidabro savybes. Herodotas rašė, kad vanduo skirtas armijai buvo laikomas sidabriniuose induose ir ten jis nesugesdavo net esant ir labai dideliam karščiui. Dabar moksliškai įrodyta, kad sidabras iš tiesų naikina bakterijas.

Senovės Egipto žyniai gydydavo aukščiausių pareigūnų ir paties faraono žaizdas su sidabro plokštelėmis.

Parapsichologai teigia, kad sidabras atspindi žmogaus emocinę būseną, šalina negatyvią energiją ir taip valo žmogaus sielą bei kūną.

Sidabrinis šaukštelis stiklinėje vandens ne tik valys vandenį, bet ir teigiamai paveiks skrandį ir dvylikapirštę žarną. Jei pastoviai gersite „pasidabruotą“ vandenį, ilgam pamiršite apie infekcines ligas.

Prausdamiesi šaltu vandeniu iš sidabrinio indo, suteiksite savo odai jaunystę, tonizuosite ją ir pašalinsite bakterijas.

Tonizuojantys ledukai. Į stiklinę sidabrinio vandens įpilkite 1 šaukštą citrinų arba greipfrutų sulčių, išmaišykite ir supilstykite į ledo formeles.

Jauninamoji kaukė. 1 šaukštą sidabrinio vandens sumaišyti su 1 šaukštu alijošiaus sulčių ir 1 šaukštu medaus, gerai išmaišyti. Tepti ant veido keletą sluoksnių. Nuplauti kambario temperatūros vandeniu.

Jaunystės eliksyras. Į ¼ stiklinės sidabrinio vandens įlašinti 1 lašelį rožių eterinio aliejaus (ne daugiau!). Sudrėkinti veidą, kaklą, dekolte ir nesiprausti valandą laiko. Kursas – 25 dienos iš eilės.

Receptas puriems plaukams. Plaunant plaukus apšlakstykite juos sidabrinio vandens tirpalu: į 2 stiklines sidabrinio vandens įlašinkite 2 lašus eterinio levandų arba rozmarinų aliejaus. Plaukai turi išdžiūti natūraliai.

Nuo pleiskanų į sidabrinį vandenį lašinamas arbatmedžio aliejus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius