-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skanūs receptai grožiui iš braškių

Braškes bei žemuoges ne tik gardu valgyti, bet jas galima naudoti ir kosmetiniais tikslais. Šios uogos pasižymi antibakterinėmis savybėmis, iš jų minkštimo galima pasiruošti įvairiausių kaukių, o sultis panaudoti veido odos valymui.
Braškių skanumas tinka ir ant veido
Braškių skanumas tinka ir ant veido / Flickr.com

Skanūs receptai grožio puoselėjimui iš braškių ir žemuogių

  • Jei norite tonizuoti ir atgaivinti veido odą, patrinkite ją ledo kubeliu iš sušaldytų braškių sulčių. Patrynus veidą kubeliu, sulčių iš karto nenuplaukite, palaukite 15–20 min., po to nusiprauskite šaltu vandeniu bei patepkite odą maitinančiu kremu.
  • Sausai, suvytusiai odai pasigaminkite braškinį kremą. 2 valg. šaukštus sutrintų braškių sumaišykite su 1 arb. šaukšteliu medaus ir 1 arb. šaukšteliu augalinio aliejaus. Tepant mišinį ant veido, kaskart įlašinkite po lašelį kamparo spirito.
  • Suglebusiai, suvytusiai, sausai odai su pigmentinėmis dėmėmis rekomenduojama balinanti ir atgaivinanti kaukė: 2–3 sunokusias braškes sutrinkite ir sumaišykite su 1 valg. šaukštu grietinės. Tepkite kaukę ant veido, po 15–20 min. nuplaukite kambario temperatūros vandeniu.
  • Dantenų stiprinimui ir dantų balinimui – sutrintą braškių arba žemuogių masę užtepkite ant dantų šepetėlio ir juo pamasažuokite dantenas bei nuvalykite dantis.
  • Blogą kvapą iš burnos padės pašalinti burnos skalavimas žemuogių lapų nuoviru. 1 valg. šaukštą sudžiovintų arba 20–30 šviežių lapelių užpilkite stikline verdančio vandens, pavirkite vandens vonelėje 15–20 min., palikite valandai, kad pritrauktų, po to nukoškite. Šiuo skysčiu skalaukite burną kelis kartus per dieną po valgio.
 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius