-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stipriname blakstienas namuose

Jei akys – sielos veidrodis, tai blakstienos – jo rėmelis. Ne visas gamta apdovanojo ilgomis, riestomis blakstienomis. Jos dažnai būna plonos, trumpos, krenta, retėja, lūžinėja. Kaip išspręsti šias problemas ir paskatinti blakstienų augimą?
Blakstienų priežiūra
Blakstienų priežiūra / Flickr.com

Gražių blakstienų priešai

Daugelis pasakys, kad blakstienos silpnos, nes tokias genetiškai paveldėjo. Tačiau, tokios blakstienos dažniausiai yra neteisingos priežiūros rezultatas. Be to, jas neigiamai, kaip ir visą organizmą, veikia daugelis faktorių: stresai, bloga ekologinė aplinka, neteisinga mityba. Taip pat blakstienoms kenkia:

  • Tam tikrų vaistų vartojimas;
  • Alergija ir akių uždegimas;
  • Blakstienų dažymas ir jų priauginimas, rietimo žnyplės;
  • Nekokybiškos kosmetikos naudojimas;
  • Akių makiažo nenuvalymas nakčiai. Atminkite, jei naudojate vandeniui atsparią kosmetiką, tuomet ir makiažo valymo priemonė turi būti speciali, įprasti pieneliai ar valikliai nesusidoros su šia užduotimi.

Kartais blakstienų problema išsprendžiamai labai paprastai – pakeitus blakstienų tušą. Tačiau, jei be krentančių blakstienų Jus vargina ir plaukų slinkimas, nagų lūžinėjimas, bendras silpnumas, būtina kreiptis į gydytoją, kuris nustatys tokios būklės priežastis ir paskirs reikiamą gydymą. Jei blakstienų retėjimas nėra kokios nors ligos pasekmė, tuomet pasinaudokite šiais patarimais, kurie padės pagerinti jų būklę.

Gražių ir sveikų blakstienų paslaptys

  • Kad blakstienos būtų tankios ir žvilgančios naudokite ricinos aliejų. Efektyvumą pastebėsite, jei mėnesį kas vakarą prieš miegą tepsite blakstienas ricinos aliejumi. Po to reikia padaryti 1–2 savaičių pertrauką ir vėl pakartoti mėnesio kursą. Aliejų užtepti ant blakstienų galima gerai išplautu nebenaudojamo tušo šepetėliu ar tam paskirtu dantų šepetėliu. Beje, tuo pačiu ricinos aliejumi galite sustiprinti ir antakius.
  • Kitas receptas – iš ricinos ir varnalėšų aliejų. Reikia sumaišyti šiuos aliejus santykiu 1:1 ir mišiniu tepti blakstienas (jei reikia ir antakius), procedūrų kursas toks pat, kaip ir aukščiau aprašytas. Vietoje varnalėšų aliejaus galite naudoti ir migdolų aliejų. O kad dar geriau pamaitintumėte blakstienas, į mišinį galite įpilti kelis lašelius A arba E vitaminų skystaus pavidalo.
  • Mišinys iš varnalėšų aliejaus, kelių lašelių konjako ir vazelino. Šiuo mišiniu reikia mėnesį tepti blakstienas, palaikyti pusvalandį, po to švelniai nuvalyti servetėle arba vatos diskeliu.
  • Blakstienoms naudingi, be jau minėtų aliejų, ir kokosų aliejus, ramunėlių ir medetkų ekstraktai, žuvų taukai.
  • Blakstienų augimą padės paskatinti šis receptas: reikia sumaišyti kelis lašelius linų sėmenų aliejaus, tiek pat vynuogių kauliukų ir kviečių gemalų aliejų.
  • Galima praturtinti įprastus kremus naudingomis medžiagomis. Į veido ir paakių kremą įdėkite apynių ekstrakto – tokia patobulinta priemone tepkitės tris savaites.

Atminkite, kad visas priemones ant blakstienų galima tepti tik prieš tai jas kruopščiai nuvalius, neturi likti jokių makiažo likučių. Jei pasinaudojus kuriuo nors iš pateiktų receptų pajutote niežulį, akys sudirgo, paraudo, atsirado patinimas – tuomet atsisakykite šios procedūros, pabandykite kitą variantą.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius