Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Varis sveikatai ir grožiui

Gal ir neįprastai skambės, bet vario savybės padeda išsaugoti jaunystę ir grožį. Žmogaus organizme yra apie 70–120 mg vario. Jo deficitas gali būti pagrindine širdies ligų, insulto ar aterosklerozės priežastimi.
Vario papuošalas
Vario papuošalas / Stephanie King, Flickr.com

Taip pat vario trūkumas dažnai sukelia celiulitą, plaukų slinkimą. Kad taip nenutiktų, gydytojai rekomenduoja vartoti produktus, kuriuose yra vario – jūros gėrybes, žuvį, mėsą, avižinius dribsnius, grikius, perlines kruopas, krapus, petražoles, braškes, agrastus, juoduosius serbentus, avietes, abrikosus, kriaušes, riešutus.

Varis pasižymi priešuždegiminiu ir skausmą malšinančiu poveikiu, saugo nuo infekcijų, stiprina imunitetą.

Aristotelis ir Galenas vario pagalba gydė mėlynes ir patinimus, senovės Indijos gydytojai jį naudojo odos bei akių susirgimams šalinti, o senovės Rytų gydytojai rekomendavo gerti raudonojo vario miltelius esant lūžiams. Ibn Sina variu gydė tonzilių uždegimus. Dirbantieji vario liejyklose nesirgo cholera.

Bakteriologiniu poveikiu pasižymi vanduo, kuriame buvo įpilta vario ir jis pastovėjo 8–10 val. Šiuo vandeniu reikia skalauti gerklę peršalus, tačiau negalima jo nuryti, kad neapsinuodytumėte. Vario perdozavimas gali sukelti mėšlungį, vėmimą, silpnumą.

Senovėje varis buvo naudojamas ir kosmetiniais tikslais. Ar pamenate išraiškingas gražiosios Nefertitės akis? Egipto karalienė jas pagražindavo žalia ir juoda spalva. Žalios spalvos dažus pasigamindavo iš malachito – vario karbonato. Malachitas, kuris Egipte buvo naudojamas jau 4 tūkst. metų prieš Kristų, dažnai įeidavo į įvairių kosmetikos gaminių sudėtį.

Namų sąlygomis pasigamintas „varinis vanduo“ padeda išbertos, spuoguotos odos priežiūroje. Taip pat yra efektyvi priemonė kovoje su celiulitu. Marlę suvilgykite variniame vandenyje ir uždenkite ją ant probleminių kūno vietų. Palaikykite 20–30 min. Procedūrų kursas – 20 dienų, atliekant kartą per dieną.

Norint sulieknėti, rekomenduojama valgyti kuo daugiau produktų, kurių sudėtyje gausu vario. Pavyzdžiui, pusryčiams rinkitės avižinę košę, pagardintą džiovintais abrikosais arba grikių košę su susmulkintais krapais ir petražolėmis.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius