Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vitaminas, kuris padeda pratęsti jaunystę

Kad oda nedžiūtų per karščius ir nevystų nuo ultravioletinių spindulių poveikio, apsaugokite ją F vitamino pagalba. Turbūt daugelis išgirdę apie šį vitaminą tik pagūžčioja pečiais. Klasikiniame sąraše 13 gyvybiškai svarbių maistinių medžiagų (A, C, D, E, K, PP, P, H, N plius B grupės vitaminai) šio vitamino nėra.
Kaip išsaugoti jaunystę?
Kaip išsaugoti jaunystę? / Flickr.com

Jis buvo atrastas palyginus visai neseniai, tyrinėjant nepakeičiamų polinesočiųjų riebalų rūgščių svarbą mūsų organizmui. Išsiaiškinus, kad jos labai reikalingos grožiui ir patrauklumui, specialistai nusprendė apjungti tris rūgštis – linolo, linoleno ir arachidono  –   vienu pavadinimu „F vitaminu“.

F vitaminas itin reikalingas veidui ir kūnui:

  1. Dalyvauja visų organizmo ląstelių, tame tarpe ir odos, membranos statyboje.
  2.  Gerina riebaluose tirpių vitaminų (A, E, D, K) absorbciją. Šie vitaminai pasižymi antioksidaciniu poveikiu, saugo odą nuo suglebimo ir kitų problemų, todėl yra plačiai naudojami kosmetikoje.
  3.  Apsaugo nuo cholesterolio nusėdimo ant kraujagyslių sienelių, normalizuoja kraujotaką. Kosmetika su vitaminu F padeda išlyginti odą, suteikia jai sveiką atspalvį.
  4. Palaiko apsauginę kūno paviršiaus funkciją. Dėl riebalų rūgščių oda geriau išlaiko drėgmę, tampa nepralaidi bakterijoms ir toksinams, mažiau pažeidžiama žalingam UV poveikiui  bei kitiems kenksmingiems aplinkos veiksniams.
  5. Valo odą nuo spuogų (aknės).  Esant F vitamino trukumui, viršutinis odos sluoksnis (epidermis) storėja ir tankėja – išsivyto folikulų hiperkeratozė, kuri sukelia riebalinių liaukų užsikimšimą. Užsikimšusiuose folikuluose pradeda aktyviai daugintis bakterijos – ant veido, nugaros ir krūtinės atsiranda spuogelių. Kad išvengti šios problemos, F vitaminas įtraukiamas  į antibakterinių kaukių sudėtį, taip pat ir į detoksikuojančius kremus bei serumus.
  6. Išlygina raukšleles ir patempia odą. Daugelyje brandžios odos ir atjauninančių kremų sudėtyje yra F vitamino.
  7. Efektyviai drėkina net ir labai išdžiuvusią veido, kaklo bei rankų odą, padeda jai išlaikyti drėgmę ir atkuria audinių elastingumą.
  8. Skatina greitą odos atsinaujinimą–regeneraciją po pažeidimų (įbrėžimai, įpjovimai, nudegimai), o taip pat yra veiksminga priemonė kovoje su egzema, dermatitu ir kitomis odos alerginėmis reakcijomis.
  9. Paverčia riebalų sankaupas į raumeninį audinį. Dėl fizinio aktyvumo trūkumo mes prarandame 180 g raumenų masės per metus, o šis prarastas kiekis pakeičiamas riebalais. Inicijuoti atvirkštinį procesą – paversti riebalus raumenimis – padeda vitaminas F.
  10. Gerina nagų ir plaukų būklę: saugo nagus nuo lūžinėjimo, o plaukus – nuo slinkimo. Vitaminas F yra dažnas komponentas šampūnų nuo pleiskanų sudėtyje, yra svarbus ingredientas priemonėse nuo plaukų slinkimo, taip pat naudojamas nagų ir apynagių priežiūros priemonių sudėtyje.
 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius