Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Greita pagalba pavargusioms kojoms

Siūlome trumpą pavargusių ir kojų priežiūros programą. Kas greitai atgaivina ir ką daryti, jei paskaudo kojas? Išbandykite šiuos septynis paprastus ir efektyvius būdus:
Kad kojytės nepavargtų
Kad kojytės nepavargtų / Beauty Smoothie, Flickr.com

1. Kontrastinė vonelė. Tai pats greičiausias būdas panaikinti kojų skausmą – pakaitomis pamirkyti kojas šilto ir šalto vandens vonelėse. Geriausias variantas tai padaryti: pasiruošti iš karto dvi voneles su karštu ir vėsiu vandeniu, keiskite voneles pakaitomis – 2 minutės šiltame vandenyje ir 30 sekundžių šaltame vandenyje. Procedūros trukmė apie 15 minučių. Temperatūrų skirtumas stimuliuoja kraujotaką ir palengvina nemalonius varginančius simptomus.

2. Vonelė su priedais. Kaip priedus galite naudoti anglišką druską (2 valgomuosius šaukštus), kelis lašelius eterinio aliejaus (pipirmėtės, eukalipto, levandos) ir pan. Vanduo vonelėje turi būti šiltas. Tokios procedūros atpalaiduoja ir padeda esant uždegimams.

3. Ledas. Ledų pakelis ant pavargusių kojų – viena iš geriausių priemonių esant nuovargiui ar uždegimui.

4. Masažas. Tinka bet koks masažo variantas: tiek su aliejais, tiek sausas. Masažas su aliejumi yra atpalaiduojanti ir antibakterinė priemonė. Tokiam masažui geriausiai naudoti aliejų mišinius, pavyzdžiui:

  • 3 lašeliai levandų aliejaus + 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 3 lašeliai mėtų (arba gvazdikėlių) aliejaus + 2 valgomieji šaukštai sezamo aliejaus

Sausą masažą darykite 5–10 minučių, panaudokite specialų masažuoklį kojų padams.

5. Drėkinimas. Bet koks kremas kojoms arba drėkinamasis losjonas užteptas lengvais masažiniais judesiais suteiks palengvėjimą pavargusioms kojoms. O norint didesnio efekto – patepus kojas drėkinamąja priemone užsimaukite švarias medvilnines kojines.

6. Fiziniai pratimai. Kojomis nuo grindų kelis kartus pakelkite pieštuką, rankšluostį ar pan. Šie paprasti judesiai padeda pašalinti nuovargį.

7. Kraujo nutekėjimas. Esant patinimams ir jei vargina kojų skausmas nuo per ankštos avalynės, greitai padės labai paprastas būdas – atsigulkite ir šiek tiek pakelkite kojas, tokioje pozicijoje išbūkite 15–20 minučių. Kojų labai aukštai kelti nereikia, pakanka po jomis pasidėti 1–2 pagalvėles.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius