-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kokias sultis gerti sergant?

Ar žinote, kaip teisingai pasirinkti sultis, kad jos būtų kuo naudingesnės organizmui? Juk kiekvienos sultys turi skirtingą kiekį įvairių vitaminų ir mikroelementų, būtinų organizmui susirgus tam tikra liga.
Ananasų sultys
Ananasų sultys / Flickr.com

Apelsinų sultys – vitamino C šaltinis, stiprina kraujagysles. Tinka gerti žmonėms, sergantiems ateroskleroze, hipertonija, kepenų ligomis.

Pomidorų sultyse yra citrinų, obuolių ir oksalo rūgščių, kurios normalizuoja medžiagų apykaitą. Taip pat jose yra natrio, magnio, kalio, kalcio. Pomidorų sultis reikia gerti šviežias, verdant ar konservuojant organinės rūgštys tampa inkstų ir šlapimo pūslės akmenligės priežastimi.

Vynuogių sultys apsaugo nuo trombų susidarymo, todėl jos rekomenduojamos gerti tiems, kas serga širdies ligomis.

Abrikosų sultys šalina iš organizmo audinių skysčių perteklių, taip pat stiprina širdies raumenį. Tačiau diabetikams geriau jų negerti, nes šiose sultyse daug cukraus.

Kriaušių sultys – ląstelienos ir pektinų šaltinis. Jos gerina virškinimą ir tinka tiems, kurių kraujotaka sutrikusi. Šis gėrimas yra gera šlapimą varanti priemonė.

Slyvų sultys rekomenduojamos sergant virškinamojo trakto ligomis. Jos šalina iš organizmo vandens ir druskų perteklių.

Serbentų sultys tinka diabetikams. Jų poveikis panašus kaip insulino. Be to, tai puiki tonizuojanti, priešuždegiminė ir prakaitą varanti priemonė.

Obuolių sultyse yra daug geležies, todėl jos naudingos esant mažakraujystei. Šalina iš organizmo šlakus ir inkstų akmenis.

Vyšnių sultys turtingos geležimi ir folio rūgštimi. Jos stiprina kraujagyslių sieneles, tačiau netinka tiems, kurie turi skrandžio opas arba skundžiasi pasidėjusiu rūgštingumu.

Ananasų sultys nepamainomos sergant angina ar inkstų ligomis.

Arbūzų sultys padeda normalizuoti cholesterolio kiekį kraujyje, taip pat yra gera šlapimą varanti priemonė. Jas reikia gerti žmonėms, sergantiems inkstų, širdies ir kraujagyslių sistemos ligomis.

Visas sultis rekomenduojama gerti iš karto jas išspaudus, likus 15–20 min. iki valgio. Tuomet jos bus naudingiausios, nepraradusios visų geriausių savo savybių.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius