Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Liaudies medicina gerklės skausmui malšinti

Sutikite, kad namų sąlygomis numalšinti gerklės skausmą yra kur kas geriau, nei vartoti antibiotikus. Šiuo metu, prasidėjus anginos sezonui, pats laikas prisiminti efektyviausius ir patikimus liaudies receptus, padedančius pašalinti gerklės skausmą.
Gerklę laikykite šiltai
Gerklę laikykite šiltai / Flickr.com
  • Sūrus vanduo

Nors ir ne pati skaniausia priemonė, tačiau itin veiksminga. Ištirpinkite arbatinį šaukštelį druskos stiklinėje šilto vandens. Skalaukite gerklę tris kartus po 20 sekundžių.

  • Saldymedžio šaknis

Saldymedžio šaknis pasižymi natūraliu saldžiu skoniu, todėl ji ne tik naudinga, bet ir skani. Nuspirkite džiovintos šaknies ir ruoškite ją kaip žolelių arbatą arba spiritinį nuovirą. Nuovirą vartokite po arbatinį šaukštelį bet kokiu metu, pajutę gerklės skausmą.

  • Venkite sauso oro

Sausos oras – viena iš labiausiai paplitusių gerklės skausmo priežasčių. Jis taip pat gali sąlygoti skausmo paūmėjimą, jei angina jau prasidėjusi. Problemos šalinimui namie naudokite oro drėkintuvą.

  • Gerkite daug skysčių

Pakankamas skysčių kiekis organizme padeda kovoti su angina. Kankinant skausmui, pasistenkite išgerti daugiau skysčių nei įprastai.

  • Karšta arbata

Prasidėjus pirmiesiems anginos simptomams norisi išgerti puodelį karštos arbatos. Juodoji arba žolelių arbata ramina gerklės skausmą. Labai gerai arbatą pagardinti medumi ar citrinos riekele. Venkite arbatos su dideliu kofeino kiekiu, sirgimo metu patartina vartoti arbatą be kofeino, nes kofeinas dirgina gerklę.

  • Vartokite ką nors šalto

Kartais ir šaltis nuramina gerklę, ypač kai skausmas būna deginantis. Galima, pavyzdžiui, lyžtelėti šiek tiek ledų, tačiau nevalgykite jų dideliais kąsniais, nes efektas bus priešingas, skausmas tik paūmės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius