Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Liaudies medicina nuo rėmens

Šventinių pietų stalas
Flickr.com / Šventinių pietų stalas
Šaltinis: Žvalus.lt
0
A A

Ne vienam iš mūsų turbūt nepavyko išvengti švenčių be gausiai nukrauto vaišių stalo. Kaip dažniausiai įprasta, šventiniai valgiai itin kaloringi, riebūs, sotūs. O tai gali sukelti rėmenį net ir sveikiems žmonėms.

Rėmuo – tai deginimas, graužimas, diskomfortas jaučiamas stemplės srityje.

Rėmenį gali sukelti:

  • Gausus ir aštrus maistas
  • Fizinis krūvis
  • Patirtas stresas
  • Rūkymas
  • Skandžio rūgštingumo padidėjimas ar sumažėjimas
  • Diafragmos išvarža, cholecistitas, taip pat nėštumas
  • Lėtinės skrandžio ir nervų sistemos ligos

Pirmoji pagalba:

  • Jei rėmuo kankina retai, padėti gali virinto vandens stiklinė.
  • Jei rėmuo kankina dažnai, geriau iš karto nesigriebti reklamuojamų vaistų, o kreiptis į gydytoją, kad jis nustatytų šio nemalonaus pojūčio priežastis.
  • Esant rėmeniui, rekomenduojama atsisakyti stiprios kavos, arbatos, alkoholio, nevartoti aspirino, ibuprofeno...
  • Nepatariama dėvėti pernelyg aptemptos, veržiančios aprangos – džinsų, diržų.
  • Likus dvejoms valandoms iki miego atsisakyti maisto ir gėrimų.
  • Miegoti geriausia lovoje, kurios galvūgalis pakeltas 10–15 cm.

Rėmens malšinimui liaudies medicina pataria:

  • 0,2 g mumijaus ištirpinti 1 valg. šaukšte pieno ir sumaišyti su medumi. Šią masę gerti rytais ir vakarais 1 mėnesį. Pagerėjimą pajusite jau po dviejų savaičių vartojimo.
  • Rytais, vakarais ir tarpuose tarp valgių valgyti šviežias slyvas.
  • Vartoti po 15 lašelių mėtų tinktūros, užlašinus jos ant cukraus gabalėlio ar įlašinus į vandenį.
  • Kietai išvirti kiaušinį, nulupti lukštą ir susmulkinti į miltelius. Vartoti po ½ arbatinio šaukštelio 3 kartus per dieną, kol pasveiksite.
  • 5–6 avižų grūdelius nuplauti ir kramtyti, kol jie pavirs į košelę, tada išspjauti.
  • Įsidėti į burną truputį rupios druskos, nuryti seiles. Taip daryti tol, kol druska visiškai ištirps.
  • 2 valg. šaukštus saldymedžio šaknies užvirinti 2 stiklinėse vandens, dar pakaitinti ant mažos ugnies, kol skysčio kiekis sumažės per pusę. Tada įdėti 2 valg. šaukštus medaus ir įpilti 1 apelsino sultis, viską gerai išmaišyti. Vartoti 3–4 kartus per dieną po 2 valg. šaukštus likus 20–30 min. iki valgio. Kursas – 1 mėnuo.
  • Po valgio išgerti 1 valg. šaukštą nerafinuoto saulėgrąžų arba alyvuogių aliejaus. Po kelių minučių nebejusite rėmens.
  • Sumaišyti 1 stiklinę šviežių bulvių sulčių su šviežiomis morkų sultimis, palaikyti parą šaldytuve. Gerti po ½ stiklinės 3–4 kartus per dieną likus 20 min. iki valgio.
  •  Džiovintus bulvių žiedus susmulkinti į miltelius. 1 arbatinį šaukštelį šių miltelių užpilti 1 stikline vandens, užvirinti, palikti 10 min., nukošti. Gerti 3 kartus per dieną po 1/3 stiklinės prieš valgį.
  • Jei kamuoja lėtinis rėmuo, patariama 1 mėnesį pusryčiams valgyti grikių košę.
  • 1 valg. šaukštą linų sėmenų užpilti 1 stikline verdančio vandens, palikti 4 val. termose. Gerti rytais ir vakarais po ½ stiklinės. Nukošti reikia tik tiek, kiek tą kartą išgersite.

Ir, žinoma, stenkitės nepersivalgyti net per šventes. Geriau paragaukite kiekvieno patiekalo po truputį. Nes nuo to priklauso jūsų sveikata ir grožis.

 

 

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie 15min