Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Reikalingiausios žolės ir prieskoniai moteriškai sveikatai

Ar žinojote, kad virtuvėje mes saugome pačias nuostabiausias priemones išsaugoti moterišką sveikatą? Peržiūrėkite prieskonius kitomis akimis.
Prieskonius berkite ne tik į patiekalus
Prieskonius berkite ne tik į patiekalus / Zak Greant, Flickr.com

Lauro lapas

Be jo sunku įsivaizduoti skanesnį mėsos patiekalą. Tačiau neskubėkite lauro lapą mesti į patiekalus. Ir lauro lapas, ir jo uogos ir netgi žievelė padės esant įvairiems negalavimams.

Lauro lapas mažina cukraus kiekį kraujyje, gerina medžiagų apykaitą ir apetitą, saugo nuo pilvo skausmų, mašina skrandžio infekcijų ir uždegimų galimybę.

Lauro lapas padeda ir tais atvejais, kai reikia padidinti šlapimo kiekį, iššaukti vėmimą arba prakaitavimą. Uogos tinkamos žaizdoms užrišti, o lauro aliejus naudojamas kaip tepalas įvairiems patempimams ir sužeidimams. Lauro žievė lengvina dantų skausmą.

Ramunėlė

Tikriausiai mėgstate ramunėlių arbatą, kuri ramina ir gerina nuotaiką. Jei jus kankina menstruaciniai skausmai, skrandžio spazmai, turėkite šios arbatos po ranka – ramunėlės gali būti naudojamos ir kaip silpnas analgetikas. Šią arbatą gerkite vos tik pajutote pirmuosius peršalimo ar gripo simptomus. Beveik kiekviena moteris žino, kad skalaujant plaukus su ramunėlių nuoviru, plaukai įgauna žvilgesio, o ramunėlių vonia suteikia sveikatos odai Ramunėlės puikiai tinka žaizdų, uždegimų gydymui.

Čili

Mėgstančioms šiuos aštrius pipiriukus galima tik pavydėti – joms negresia medžiagų apykaitos sutrikimai. O tai kankina ne tik vyresnio amžiaus moteris, bet ir kiekvieną priešmenstruaciniu periodu. Čili šalina susikaupusias dujas ir neleidžia susidaryti kraujo krešuliams.

Cinamonas

Cinamonas puikiai tinka pagardinti kavą ar kepinius. Nepamirškite cinamono ir žiemos metu – jis puikiai saugo nuo gerklės skausmo, peršalimo. O jei kankina galvos skausmai, cinamonas palengvina negalavimus. Be to, jei pykina ar vemiate, taip pat vartokite cinamoną. Cinamonas, kaip ir dauguma prieskonių, stimuliuoja apetitą, gerina virškinimą, lengvina skrandžio spazmus. Gaivų kvėpavimą – štai ką dar garantuoja cinamonas.

Kalendra

Gal ir ne kiekvienoje virtuvėje rasite šį prieskonį, tačiau kviečiame įvertinti ne tik jo skonį. Atsikratysite skrandžio sutrikimų, kylančių rūgščių. Kalendra mažina cholesterolio lygį kraujyje. O moterims kalendra padeda sunormalizuoti mėnesines. Kalendros sultys – puikus drėkiklis odai. Ši žolelė sumažina nerimą ir stresą.

Česnakas

Ko gero, šaltais žiemos vakarais česnako pagalba vejate lauk peršalimą, stiprinate imunitetą ir apsaugote savo organizmą nuo įvairių infekcijų. Juk česnakas – tai natūralus antibiotikas ir puiki profilaktikos priemonė. Česnakas susijęs su skrandžio sveikata, šalina toksinus ir skatina naudingų bakterijų dauginimąsi mūsų organizme.

Imbieras

Pykinimas, vėmimas, skrandžio sutrikimai, sutrikusi medžiagų apykaita – visą tai ir dar daugiau įveiks imbieras. Jis palengvins menstruacijų skausmus, išvaduos nuo galvos ir danties skausmų. Kaip ir česnakas, imbieras puikiai gydo nuo peršalimo.

Svogūnas

Virtuvėje „privalai turėti“! Puiki profilaktikos priemonė nuo peršalimo, jame gausu geležies, todėl puikiai tinka sergant anemija. Menstruacijų metu moterys netenka geležies, todėl tuo metu prisiminkite svogūną. Beje, svogūnai užmuša mikrobus burnos ertmėje, todėl svogūno dėka palengvinsite dantų skausmą, kol apsilankysite pas gydytoją.

Raudonėlis

Ši menka žolelė labai daug gali padėti. Ir ne tik virtuvėje. Tarkim, raudonėlio arbata tinka gydyti dujų susikaupimą, pilvo pūtimą. Raudonėlis sumažina ir galvos, ir dantų skausmą. Gydo nuo kosulio ir tinkamas asmatikams. Mažina reumato skausmus, kai naudojamas kompresams.

Rozmarinas

Šis prieskonis tinka ne tik gurmanams. Dauguma moterų žino apie gydomąsias rozmarino savybes: jis šalina pleiskanas, stabdo plaukų slinkimą, plaukai ir galvos oda tampa stiprūs bei sveiki. Jei turite rozmarino aliejaus virtuvėje, įlašinkite jo į vandens stiklinę ir skalaukite gerklę – taip išsigydysite nuo peršalimo.

Šalavijas

Gerkite šalavijo arbatą ir taip kovosite prieš senėjimą. Jis taip pat atstato jėgas, gerina atmintį, stiprina kaulus. Skalaudami šalavijo arbata burną, stiprinsite dantis ir dantenas – jis šalina bakterijas ir gaivina burnos kvapą. Jei šiuo metu jūsų gyvenime stresas, turėkite su savimi šalavijo.

Kmynai

Kmynai efektyviai gydo bet kokius skrandžio sutrikimus. Tačiau galima išnaudoti ir antiseptines jo savybes: skalauti burną, plauti pėdas sergant grybeliu. Jis naikina tokius parazitus, kaip utėles ir erkes, mažina niežulį. Kmynai apsaugo nuo kvėpavimo takų negalavimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius